Evo kako možemo postaviti održive novogodišnje fitness-odluke

Foto: Pexels

"NOVA godina, novi/a ja", slogan je koji mnogi od nas izgovaraju dok postavljaju velike planove, odluke i ciljeve za nadolazeću godinu. No, kako godina odmiče, planovi se mogu izjaloviti. Ovo su neki od načina na koje možemo ostati motivirani i na pravom putu prema svojim fitness-ciljevima za 2024. godinu.

Važni su uravnoteženi obroci

Ne smijemo izbacivati cijele skupine namirnica jer to dovodi do nezdravih prehrambenih navika koje su restriktivne, često usporavajući naš napredak.

Priprema obroka

Preporučljivo je pronaći i probati alternativne verzije svojih omiljenih jela, koje su bogate hranjivim tvarima. Tako jedemo hranu koju volimo s većim prednostima za zdravlje, piše News24.

Jednostavnije i lakše vježbanje

Bez obzira na to počinjemo li samo s dnevnim hodanjem ili odabirom vježbe u kojoj uživamo, poput plesa ili boksa, to treba biti nešto što jedva čekamo dodati svojim tjednim rutinama. Cilj je veseliti se treningu jer znamo da će nam ponuditi osjećaj oslobađanja od stresa tijekom tjedana kada imamo više posla.

Spor napredak je održiviji od brzih rezultata

Iako se lako možemo razočarati sporim rezultatima, oni obično dovode do održivijih i dugoročnih rezultata i omogućuju tijelu da se prilagodi i polako izgradi snagu.

Kada započinjemo novu odluku, normalno je misliti da se moramo jako potruditi za rezultate, ali ključ za održive dugoročne rezultate je ići korak po korak i osigurati si dane odmora. To uključuje dane za uživanje u događajima i hrani bez osjećaja krivnje ili brige, znajući da je to samo stanka, a ne zaustavljanje.

Pročitajte više