Fitness guru Shaun T.: Ova će vam vježba promijeniti život

Foto: Instagram

KOD ove vježbe rade apsolutno svi mišići.

Poznati fitness trener Shaun T. autor je poznatog programa vježbanja "Insanity" koji je zaludio svijet, a time je, među ostalim, zaradio i naziv fitness gurua.

Iako je tvorac vrlo učinkovitog intervalnog treninga visokog intenziteta, kod kojeg se izmjenjuju brzi pokreti s kraćim periodima oporavka te zaljubljenik u zdrav život i vježbanje, ni Shaunu se ponekad ne da odraditi čitav trening.


U takvim danima fitness guru otkriva svoju omiljenu vježbu zbog koje ostaje u odličnoj formi, a radi se o planku i sklekovima povezanima u jednu vježbu.

"Oni će vam promijeniti život, jer ovom ćete vježbom aktivirati baš sve mišiće u tijelu", odlučno tvrdi Shaun. No od najveće je važnosti da naučite pravilno izvoditi pokret kako se ne biste ozlijedili.

Shaun tako savjetuje da najprije započnete s plankom, a sklekove ubacite tek kada ga u potpunosti svladate. Kada u potpunosti svladate plank i možete ga držati dvije minute bez prekida, vježbi dodajte sklekove, ali pazite da vam kralježnica cijelo vrijeme ostane ravna.

 

Pročitajte više