Henry Cavill otkrio kako je istovremeno gradio mišiće i sagorijevao salo za Witchera

Foto: EPA

IAKO su ožiljci na njegovom isklesanom torzu bili samo šminka, nema sumnje da se Henry Cavill doveo u nevjerojatnu formu za ulogu u filmu The Witcher. U razgovoru za britansko izdanje časopisa Men’s Health priznaje da je to bio jedan od najvećih izazova kroz koje je prošao.

"Morao sam naći način da se podignem dok gomilam mišićnu masu, a imam zgusnut raspored snimanja. Nisam dovoljno spavao i nakon osam mjeseci snimanja bio sam u prilično teškom stanju. Uspjeli smo, ali nije bilo lako", govori.

Cavill je imao pomoć trenera Davea Rienzija, koji pomaže i Dwayneu Johnsonu u pripremama za uloge. 

"Henryjev raspored snimanja bio je prilično zahtjevan, a ja sam morao paziti da na treninzima ostane fokusiran i učinkovit, bez da to previše opterećuje njegov središnji živčani sustav", komentirao je Rienzi.

Cavill je bio upoznat s CrossFitom, a treninzi za The Witchera bili su prilično slični toj aktivnosti. Radio je kombinaciju bodybuildinga i funkcionalnog treninga, s fokusom na zagrijavanje, temeljni trening, tehnike aktivacije mišića i vježbe mobilnosti. Umjesto da ga trener muči s dizanjem teškog tereta, propisao mu je umjereno teške utege i povećanje vremena koje je provodio pod tenzijom. Točan program varirao je tijekom snimanja, ali Cavill je obično dizao utege pet dana u tjednu. 

Uz to, šest dana u tjednu natašte je radio kardio, kako bi sagorio salo i potaknuo svoj metabolizam, što mu je omogućilo da više jede i unosi hranjive tvari koje osiguravaju njegovim mišićima da se oporave i rastu.

Njegova prehrana varirala je slično kao i trening, ali općenito se sastojala od četiri čvrsta obroka i dva shakea. Uoči snimanja scena bez majice, smanjivao je unos ugljikohidrata i masti.

"Bilo je lokacija snimanja na kojima nismo imali pristup teretani, što nas je natjeralo da budemo kreativni", nastavlja Rienzi.

To znači da su koristili bučice, otporne trake, lopte za stabilnost i TRX. Ali ništa od toga Cavillu nije bila prepreka da postigne, prema vlastitim riječima, najbolju formu života.

Pročitajte više