Jedna mala promjena pomogla je ovoj ženi skinuti 50 kilograma

KARLA Pankow borbu s kilogramima počela je voditi na fakultetu. Zbog problema sa štitnjačom nije imala energije i počela se manje kretati, a priznaje da ni njene prehrambene navike nisu bile pohvalne.

Dobila je posao u farmaceutskoj industriji, počela je odlaziti na česta službena putovanja, a rasla je i razina stresa u njenom životu.

“Probala sam svaku dijetu, shakeove, tablete koje obećaju čuda, ali ništa nije djelovalo”, otkrila je za NBC News.

Pila je puno energetskih pića te se hranila u restoranima brze hrane. Griješila je u prehrani, a onda je stala na vagu koja je pokazala da ima 136 kilograma.

“Nisam shvaćala koliko sam doista velika”, dodaje. 

Do tridesetih je imala niz dijagnoza: visoku razinu masnoća u krvi, visok krvni tlak, preddijabetičko stanje, artritis, probleme sa zglobovima i migrene.

“Stalno sam bila kod doktora. Da mi je netko rekao da sam predebela, možda bih to i sama shvatila ranije”, tvrdi.

Za 40. rođendan se obvezala na promjenu. Nije više mogla vezati cipele i ostajala je bez daha. Zbog bolova u zglobovima je krenula na terapiju kod fizioterapeuta i brzo uvidjela da joj kretanje godi. 

To ju je ohrabrilo da energetska pića zamijeni vodom. 

“Bilo je kao da se skidam s droge. Bilo mi je užasno bez kofeina, ali sam pila ogromne količine vode i vrlo brzo sam samo zbog toga skinula pet kilograma”, pojašnjava Karla.

Kad se riješila te navike, ohrabrila se iskušati paleo dijetu. Iz prehrane je izbacila procesiranu hranu na bazi šećera i problemi s kojima se godinama borila su nestajali jedan za drugim.

“Ponekad je teško ne posustati, ali treba prihvatiti svaki dan kao novu priliku”, poručuje drugima.

U siječnju 2016. upisala se u teretanu u koju je krenula dva dana u tjednu. Radila je čučnjeve, sklekove na koljenima i gradila snagu. S vremenom je počela dizati utege i danas ima 50 kilograma manje. 

“Moj život se promijenio iz korijena. Sudjelujem u utrkama trčanja, izdržljivija sam, snažnija i imam više energije. Promjena je odlična i mogu postići neke stvari o kojima prije nisam ni sanjala”, zaključuje ova žena čija je transformacija doista impresivna.

Pročitajte više