Jillian Michaels pokazala fotografije iz mladosti i oduševila transformacijom

Foto: EPA-EFE

JILLIAN Michaels nema lagani početak nove godine. Nedavno je dobila gomilu negativnih kritika nakon što je kritizirala izgled poznate pjevačice Lizzo i rekla da smatra da nije u redu "glorificirati pretilost".

Nakon što je zbog njezinog komentara nastao pravi skandal, Jillian se obratila kritičarima objavom na Instagramu u kojoj je napisala: "Kao što sam i puno puta prije rekla, svi smo mi predivni, vrijedni i jednako zaslužujemo. Isto tako smatram da svi dovoljno volimo sami sebe da bismo prihvatili mogućnost opasnih problema sa zdravljem koji proizlaze iz pretilosti. Nikad ne bih nešto takvo poželjela ikome i nadam se da ćemo svi svoje zdravlje staviti na prvo mjesto jer volimo sebe i svoja tijela".

Jučer je nastavila s isprikom objavivši sliku sebe iz vremena kada je imala samo 14 godina i problem s težinom.

"Ovo sam ja u trenutku kada imam 152 cm i 79,3 kilograma. Ako sam ja mogla promijeniti tijelo, svatko može!"

Michaels je potaknula svoje pratitelje da podijele osobne priče o gubitku kilograma i transformaciji tijela, a mnoge od tih priča su zbilja inspirirajuće.


"Počeo sam sa 129 kilograma, sada se približavam 81. Svi negdje počinjemo, samo treba krenuti!" napisao je jedan pratitelj, a drugi se nadovezao: "Izgubio sam 18 kilograma i još nisam gotov. Dalek je put ispred mene, ali želim da mi ovo postane način života".

U nedavnom intervjuu za časopis Women's Health, Jillian se već dotakla teme svoje pretilosti u djetinjstvu i objasnila da joj je prejedanje bio način da se zbliži s ocem i da su vrlo često pretjerivali u tome bez ikakvog razmišljanja kako će im to utjecati na zdravlje. Sebi je došla tek u tinejdžerskoj dobi kada ju je majka upisala na borilačke vještine, a trener ju je napao pred ostalim polaznicima jer je na trening došla s čipsom. Tada je donijela odluku da mora smršaviti i promijeniti prehrambene navike.

"U tom razdoblju sam počela cijeniti fitness", rekla je za USA Today.

"Promijenio je svaki aspekt moga života. Ojačao mi je samopouzdanje i počela sam se konačno poštovati kao osoba."

Kada je počinjala s dijetom, Michaels je na početku uključila i umjetna sladila i namirnice s niskim udjelom masnoće jer je mislila da je to zdravije, ali kako sada i sama misli, prave komponente za održavanje težine i pravilnu prehranu saznala je tek u tridesetima. Danas se drži isključivo cjelovitih namirnica i povremenog posta, a ponekad si navečer priušti i vrući napitak od limuna i đumbira s beta glukanom.

U dobi od 45 godina, ova fitness trenerica još uvijek se bavi borilačkim vještinama, ali voli i druge forme tjelovježbe, poput joge i biciklizma. Zanimljivo, u prosjeku ne provodi više od četiri sata tjedno trenirajući.

"Biti (ili postati) zdrav ne mora biti komplicirano i ne bi trebalo zahtijevati ekstremnosti", rekla je za časopis Women's Health te zaključila riječima: "Zdrav život se svodi na umjerenost. Sve ispred čega dodate prefiks pre, poput previše hrane, premalo sna itd. stvorit će kaos u vašem životu koji će se neminovno, prije ili kasnije, odraziti na vaše zdravlje".

Pročitajte više