Kako napraviti savršeno pečena jaja u avokadu?

Foto: 123rf

JOŠ niste probali pečena jaja u avokadu? Tu grešku već danas probajte ispraviti jer to jelo ne samo da je super jednostavno za napraviti već je toliko zdravo i toliko dobro za liniju da je jednostavno nemoguće da osobe koje brinu o svom zdravlju još nisu probale ovaj jednostavan recept. Jer barem tu nema puno mudrovanja, a učinci su i više nego savršeni. 

Mnogi će doduše ovaj recept kušati ujutro, za doručak, ali i ručak od dva avokada i četiri jaja bit će doslovno sve što vašem organizmu treba - sada. Jer bolji omjer dobrih masnih kiselina i proteina s toliko malo šećera, nećete naći nigdje. 

A o brzini pripreme i gotovo nikakvim pretpripremama da i ne govorimo.

Trebaju vam: 

2 avokada

4 jaja

sol/papar

svježi začini 

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. 

Avokada prerežite na pola, po dužini. Izvadite košticu te žlicom još malo proširite udubinu kako bi vam unutra stalo cijelo jaje. 

Sve četiri polovice avokada stavite u manji protvan, da budu jedan uz drugoga. Potom razbijte jedno po jedno jaje i nježno svako od njih stavite u udubine avokada. 

Začinit ćete ih nakon pečenja za što će im trebati oko 15 do 20 minuta - ovisno o veličini jajeta i vašim željama, ali svakako ostavite dovoljno dugo da se bjelanjak dovoljno zapeče svugdje. 

Malo posolite, poparite te pospite svježe narezanim začinskim biljem (po želji). 

Naš je odabir danas - peršin. 

>>>Peršin je sve samo ne običan začin - ovo je njegovih 10 aduta<<<

 

Pročitajte više