Kim Kardashian veganskom prehranom kontrolira psorijazu, a ovo su joj omiljena jela

REALITY zvijezda Kim Kardashian u travnju 2019. izjavila je da će postati veganka. Danas se njezina prehrana svodi samo na biljne obroke, pogotovo kada je kod kuće.

Njena kuharica Marina Cunningham često na društvenim mrežama dijeli fotografije veganskih obroka koje priprema za članicu klana Kardashian/Jenner, a njeni recepti često se mogu naći na lifestyle stanici Poosh, iza koje stoji Kourtney Kardashian.

Kim je na vegansku prehranu prešla kako bi regulirala psorijazu s kojom se bori već godinama. Tvrdi da joj prehrana na biljnoj bazi uvelike pomaže u tome te psorijazu zasad drži pod kontrolom.

Biljni tacosi

Omiljeni obrok poznate Kardashianke su tacosi napravljeni od mesnog nadomjestka.

Cunningham kaže da veganske, bezglutenske i mliječne tacose za Kim pripravlja otprilike jednom tjedno. Puni ih narezanim avokadom, komadićima cheddar sira i lukom narezanim na kockice.

Bezglutenska veganska granola od vanilije

Kad je u pitanju doručak, Kardashian jede ovu slatku poslasticu barem jednom tjedno.

Sama granola napravljena je od zobi bez glutena, kokosova ulja, javorova sirupa, vanilije i nasjeckanih oraha, a Kim je voli obogatiti voćem poput ananasa, jagoda i banana.

Jagode s preljevom od čokolade

Osnivačica KKW Beauty voli se osladiti s jagodama umočenim u vegansku čokoladu.

Cunningham odaje da posipa malo himalajske soli na svaku jagodu prije nego što je umoči u čokoladu i posluži s malo šlaga sa strane.

Profesionalna kuharica savjetuje da, ako niste ljubitelj jagoda, ovaj recept možete napraviti i s ananasom ili kriškama smrznute banane.

Veganski umak

Kardashian voli upariti ovaj jednostavan umak s parmigianom od patlidžana. Recept koji je razvila Marina Cunningham, pomalo je sladak i pikantan zahvaljujući sastojcima povrtnom temeljcu, rajčici, mljevenoj paprici i bosiljku. Ovaj umak je također izvrstan za tjesteninu ili domaću pizzu.

Pročitajte više