Mate Janković prošetao centrom Zagreba i pokazao nikad vitkiju liniju

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

ZAGREBAČKA špica ovoga vikenda je bila prilično živa. Nakon godišnjih odmora, mnogi su se vratili svojim kućama i iskoristili sunčanu subotu da prošeću centrom metropole. Fotografi su svojim objektivima uhvatili i Matu Jankovića, koji je u zavidnoj formi otkako je promijenio životne navike.

Poznati hrvatski chef je prije dva mjeseca otkrio da je skinuo 30 kilograma, što se itekako vidi na njegovoj figuri.

''Prije nepune dvije godine bio sam nezadovoljan načinom na koji sam vodio život, nisam iskorištavao svoj potencijal i odlučio sam se na promjenu gotovo svega", napisao je na društvenim mrežama kako bi i druge pokušao inspirirati na pozitivne promjene.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

U svibnju prošle godine objavio je da je s izbacivanjem loših navika krenuo još 2021.

"Prestao sam kompletno piti alkohol, pušiti i piti kavu. Prvih par mjeseci sam hodao minimalno 10 kilometara dnevno, a tu naviku još uvijek držim. Krenuo sam s korekcijom prehrane, i jedem puno zdravije i količinski manje. Jedini porok koji mi je ostao je slatko koje obožavam, ali isto tako pazim s količinama... ok, ne baš", poručio je.

Plivanje, nogomet, teretana...

Što se fizičke aktivnosti tiče, krenuo je plivati s Domagojem Jakopovićem Ribafishem. Trenirali su tri puta tjedno svako jutro i plivali dva i pol do tri kilometra po treningu.

"S obzirom na to da sam kao klinac trenirao plivanje, taj proces je bio dosta lagan. S prijateljima sam krenuo 2 puta tjedno na nogomet koji i danas igram. Ja sam ultimativni antitalent za nogomet, ali igramo da ostanemo koliko-toliko aktivni i da se družimo", nastavio je.

Uz to je krenuo i u teretanu, a za pomoć je angažirao i osobnog trenera.

Gubitak kilograma pozitivno se odrazio na sve aspekte života

"U tom periodu život mi se promijenio na bolje. Izgubio sam 20 kg, fizički sam u vrlo dobrom stanju, ne umaram se, psihički sam odlično i spreman sam na velike napore, izazove i iznimno stresne situacije. Pokrenuo sam (za sad) vrlo uspješan posao koji planiram širiti i razvijati nove koncepte. Maksimalno sam fokusiran na posao, što prije vrlo često nisam bio. Ukratko, ne pregovaram sam sa sobom oko treninga i obaveza, ne tražim isprike da ne radim na sebi i maknuo sam iz života sve nepotrebne distrakcije. Promjene se dešavaju kad se promijeniš, a ne pričaš o tome kako bi to trebao", stoji u njegovoj objavi iz svibnja 2022.

Ovoga ljeta je nastojao pretrčati svaki dan neku manju dionicu, ili rano ujutro ili predvečer. No postoji jedna namirnica koju si je ovoga ljeta odbio uskratiti.

"Uvijek kada završi sezona nekog voća, budem tužan jer ga nisam jeo dovoljno. Ove godine to neće biti slučaj s lubenicom. Jeo sam je tonu. Jednom i toplu", poručio je Janković.

Pročitajte više