Morate ih znati: 4 tajne za savršen plank

Foto: Instagram

PLANK je jedna od najpopularnijih i najboljih vježbi za čvrsto i snažno tijelo. Kad malo razmislimo, nevjerojatno je koliko je zapravo učinkovita ova neobična vježba tijekom koje se uopće ne mičemo. 
 
Za pravilan plank potrebno je puno truda i koncentracije, jer treba paziti na sve mišiće u tijelu. Držite se ovih nekoliko savjeta i postići ćete nevjerojatne rezultate! 

Laktove postavite kao da se odgurujete od poda
 
Za dobar plank potrebno se dobro namjestiti. Cijelo tijelo treba tvoriti ravnu liniju, tako da su uši, ramena, bokovi, koljena i gležnjevi u istoj ravnini. Baza trebaju biti laktovi, a oni stoje ravno ispod ramena pod kutem od 90 stupnjeva. Zamislite da se odgurujete od poda, pa ćete tako lakše aktivirati mišiće.
 
Zamislite da dobivate udarac
 
Kad se namjestite u savršen položaj, potrebno je u njemu i ostati. Zamislite da vas netko pokušava udariti u trbuh i čvrsto stegnite trbušne mišiće.
 
 
Pravite se kao da stražnjicom držite novčić
 
Nemojte zaboraviti utegnuti gluteus! To ćete najlakše učiniti zamislite li da stražnjicom pokušavate zadržati novčić.
 
Dišite pravilno
 
Cilj planka je zadržati položaj najmanje 30 sekundi. Nemojte prestati disati i svakako izbjegavajte kratko i plitko disanje, jer ćete tako uzrokovati napetost u vratu. Umjesto toga, potrudite se disati polako, kontrolirano i duboko. To će vam olakšati vježbu! 

Čisto da ne radite krivo, kao neki s ove slike.

Pročitajte više