Najbolji savjeti stručnjaka za ravan trbuh

Foto: 123RF

MNOGI sanjaju o ravnom trbuhu i rade brojne vježbe, ali ne vide rezultate. To je zbog toga što je za ravan trbuh, osim vježbanja, ključna i zdrava prehrana, piše webmd.com.

Donosimo pet savjeta stručnjaka kako najbrže doći do ravnog trbuha:

1. Poboljšati držanje

Ispravite se, nek vam ramena budu u ravnini s glavom i uvucite trbuh. Možda ćete se u početku osjećati pomalo neprirodno, ali ubrzo će vam ovakav položaj postati normalan. Pokušajte i neke od vježbi za poboljšanje držanja. Time ćete smanjiti mogućnost ozljeda, a pravilnije držanje će utjecati na vaš vitkiji izgled i samopouzdanje.

2. Vježbajte sve mišićne skupine


Nemojte zanemariti ostale mišiće i samo raditi trbušnjake kako biste dobili ravan trbuh. Vježbajte sve mišićne skupine. Možete početi s pilatesom koji je dobar za sve mišiće.

3. Izbacite fast food


Zapitajte se što unosite u svoje tijelo. Jedite manje, krećite se više i nezdravu hranu zamijenite zdravijom.

4. Postavite realne ciljeve

Ako želite izgledati poput omiljene zvijezde, to je dobra motivacija, ali ne očekujte da ćete ikada izgledati baš tako. U formiranju tijela ključni su i geni. To ne znači da trebate odustati od treniranja, ali postavite sebi realne ciljeve kojima ćete biti zadovoljni, savjetuje nutricionistica i trenerica Louise Parker.

5. Budite ustrajni


Za dobre rezultate treba vremena. Nemojte očekivati da ćete imati ravan trbuh ako svaki dan radite sto trbušnjaka, a ništa ne promijenite u vezi vaše ishrane, dodaje Parker i savjetuje da budete uporni.




 

Pročitajte više