Namirnice koje vam crpe energiju

Foto: Instagram 

NEKE namirnice negativno djeluju na vašu energiju, no znate li o kojima se radi?
 
1. Kava
 
Kava je mnogima omiljeni napitak bez kojeg ne mogu zamisliti početak dana. Nutricionisti ističu kako 1-2 šalice dnevno neće imati štetne učinke na vaše zdravlje, no sve više od toga može potaknuti debljanje, ali i nesanicu pa se ne preporučuje ispijanje ovog napitka nakon 14 sati.
 
2. Gazirana i energetska pića 
 
Gazirana i energetska pića imaju jedan problem, a on je sljedeći: ona sadržavaju visok udio šećera i kofeina. To znači da vas mogu "podignuti" u trenu, ali i brzo spustiti. Drugim riječima, šećer će podići razinu glukoze u krvi, a time će vaša energija početi opadati.
 
3. Slatkiši i grickalice
 
Na popisu namirnica idealnih za crpljenje energije našli su se i slatkiši i grickalice pa ih polako počnite mijenjati zdravim grickalicama, kao što su orašasti plodovi, jogurti sa svježim voćem ili samo voće ili povrće, kao što je sirova mrkva, čips od kelja i slično.
 
4. Industrijski prerađena hrana
 
Procesuirana hrana ima nekoliko loših učinaka na vaše zdravlje, kao što je debljanje, ali i crpljenje energije. Što više ugljikohidrata ima vaš obrok, to će vaša energija više padati. Nutricionisti tako savjetuju da izbjegavate škrob, ulje, šećer i mahunarke.

Pročitajte više