Ne da vam se na trening? Fitness trenerica zna kako pronaći motivaciju

Foto: Instagram

HLADNIJI dani koji kraće traju mnogima teško padaju. Nakon svih obveza jedva čekaju doći kući i uvući se u topli krevet. Ponekad je posebno teško pronaći motivaciju za odlazak na trening.

To dobro zna fitness trenerica Tiffiny Hall koja se i sama koristi nekim trikovima kako bi se ponekad motivirala na sat preznojavanja. 

Evo što radi kad nema volje za trening.

1. Podsjetite se koliko se dobro osjećate poslije

Čuli ste da tjelovježbom otpuštate endorfine, a oni vas čine sretnima.

''Kada vježbate, izazivate kemijsku reakciju u mozgu zbog koje ćete se poslije osjećati bolje. Kad sjedim na kauču i sažalijevam se, pomislim na taj osjećaj i odmah ustajem'', kaže Hall.

2. Popijte čašu vode

Umor je jedan od znakova dehidracije. 

''Kad mi se ne da kretati, moram provjeriti zašto ostajem bez energije. Zbog toga popijem čašu vode i odmah sam bolje, ako je u tome problem'', pojasnila je Hall.

3. Oslonite se na nekog drugog

Hall savjetuje da pronađete prijatelja s kojim ćete trenirati. Pojasnila je kako je manja vjerojatnost da ćete otkazivati treninge jer ćete imati društvo i bolje se zabaviti, a i nećete željeti razočarati druge.

4. Slušajte svoje tijelo

''Postoje trenuci kad vam se ne da trenirati i oni kad vam tijelo šalje poruku. Zapitajte se jeste li lijeni ili trebate dan odmora'', upozorila je Hall.

Ako vježbate, a tijelo vam govori da to ne biste trebali činiti jer je umorno, riskirate ozljede i na koncu ćete trebati više od jednog dana odmora. 

Pročitajte više