Ničiji penis ne može pobjeći svojoj sudbini

Foto: 123rf

MOŽETE biti super zdravi i aktivni, ali to ne znači da vas penis neće doživljavati starost baš kao i vi sami.

Ovo nije priča o tome što bi se moglo dogoditi vašem penisu kako ćete stariti, niti je to priča o svim mogućim i nemogućim situacijama u kojima biste ga mogli uvaliti. Ovo je priča o stvarima koje će se penisu sigurno dogoditi. Kad-tad. 

O tome je pisao Brian Steixner, MD, direktor Instituta za muško zdravlje u New Jerseyju koji se nagledao čuda i čuda penisa mlade i stare dobi. 

Ako želite znati što možete očekivati od svog druškana s godinama, pripremite se na spoznaju jer to su promjene koje će se sigurno dogoditi.

Klonulost

Neće toliko klonuti on koliko će klonuti vaše mošnje. S godinama će u njima popustiti mišići pa će se jednostavno objesiti još više. I to dosta više. Toliko da bi katkad mogli njima umočiti u vodu kada sjednete na zahod.

No, postoji nada – operativni zahvat koji će im vratiti mladost, ako baš ne želite  poslije 70-ih nositi veće gaće.

Stezati će se, trajno stezati

Možda sada s otprilike 30 godina mislite da vam se penis ne smanjuje, znajte da vam je sada puno manji nego kada ste imali 17 godina. Do sad se smanjio, a nastavit će se smanjivati i kasnije.

Barem se nećete time šokirati jer ćete se smanjivati s njime.

No ima lijeka, posebno za ljude sa škembama. Znajte da pivski trbuh potpomaže mastima da nasele i vašeg dasu zbog čega se vaš penis zapravo smanjuje. Stoga zaista vrijedi da mršavijima više strši.

Skrenut će

Penis pamti, znajte, i ako je tijekom života postojalo nekoliko sitnih seksualnih ili sportskih ozljeda penis će s godina možda razviti potkožno tkivo zbog kojeg će s godinama skrenuti s putanje. Lijeka ima, i zove se botox.

Zakazivat će

Zakazivanje penisa komotno bi se moglo nazvati i srčanim udarom na penisu, koji prijeti jako velikom broju muškaraca starije, pa i srednje dobi. I jedini savjet koji se na tu temu može dati je baš ono kao i kod srčanih bolesnika  - jedite zdravo, budite aktivni, pazite na sebe.

Živci će oslabiti

Eh da, osim što će vam se penis s godinama smanjivati putem ćete izgubiti i nešto osjetilnih živaca pa će vam biti i nešto teže doživjeti i orgazam.

Ali, znajte – sve to dođe nekako normalno s godinama. Uostalom, ako je samo to problem – sve će bit okej.  

Za sve ostalo tu je moderna medicina. 

Pročitajte više