Nutricionist koji stoji iza Kelly Ripe otkrio što jamči mladolik i fit izgled

KELLY Ripa prkosi godinama. 49-godišnja glumica otkrila je da se nedavno podvrgnula specijalnom testu starenja i razine stresa, a koji je otkrio da je zdrava poput 35-godišnjakinje. 

“Epigenetski test mjeri kako funkcioniraju vaš mozak i živčani sustav jer u konačnici to kontrolira i koordinira cijelo zdravlje. Traje pet minuta i bezbolan je, a radi se pomoću tehnologije koja se zove varijabilnost otkucaja srca”, otkrio je Rippin osobni nutricionist dr. Daryl Gioffre za časopis People.

Riječ je o testu koji mjeri kako jedete, kako razmišljate, krećete se i nosite sa stresom.

“Zapravo, on promatra vaš energetski indeks, a kod Kelly je zabilježio jedan od najvećih brojeva koje sam ikada vidio”, dodaje dr. Gioffre.

Prema ovom liječniku, nekoliko je razloga zbog kojih je Ripa ostvarila impresivne brojke kada se podvrgnula testiranju. Ova majka troje djece fitness je postavila kao prioritet, čak uz prilično kaotičan i pretrpan raspored. Trči, pohađa satove SoulCyclea i oslanja se na vježbe za cijelo tijelo koje kombiniraju kardio (ples) i trening snage.

“To je takozvana AKT metoda koju je razvila trenerica Anna Kaiser, a kombinacija je izdržljivosti, snage, fleksibilnosti, pokreta, disanja i limfne drenaže koja vrši detoksikaciju”, pojasnio je dr. Gioffre koji i sam takve satove pohađa nekoliko puta tjedno.

Uz predanost tjelovježbi, Ripa prakticira alkalnu prehranu koja se bazira uglavnom na namirnicama biljnog porijekla.

“Jede puno tamnozelenog lisnatog povrća, puno salata, juha i smoothieja. Uzima i dodatke prehrani poput omega-3 masne kiseline, ulja sjemenki crnog kumina i kurkume”, opisao je njen jelovnik pa upozorio da to ne znači da si bilo što uskraćuje. 

“Ako dolazi k meni rano ujutro, popije nekoliko šalica kave. Radi se o umjerenosti. Ključ je osigurati pravi balans”, zaključio je dr. Gioffre.

Pročitajte više