Ovom jednostavnom 30-minutnom HIIT tjelovježbom potrošit ćete hrpu kalorija

AKO baš i nemate previše vremena i prostora za trening, a želite vježbati, teško da ćete pronaći bolje vježbe od visoko intenzivnih intervalnih treninga (HIIT). Kombinacijom kratkih izbačaja energije i još kraćih intervala predviđenih za odmor uspjet ćete pomaknuti svoje granice, povećati izdržljivost i sagorjeti više tjelesne masnoće nego klasičnim kardio treningom.

No, ono što je možda najbolje u svemu jest da ovakvi treninzi u pravilu ne traju dulje od 30 minuta. Jedan od takvih treninga pripremio je i poznati fitness trener i komičar Raneir Pollard, a za njega vam je dovoljno samo malo prostora jer ćete koristiti vlastitu tjelesnu težinu te vam dodatna oprema neće trebati.

Ovu vježbu izvodi se u tri runde koje se sastoje od ukupno pet pokreta. U prvoj rundi svaki od tih pokreta treba izvoditi 40 sekundi s odmorom od 20 sekundi između pokreta. U drugoj rundi treba povećati izvođenje pokreta na 50 sekundi s 30 sekundi odmora, a u trećoj i zadnjoj rundi, pokrete treba izvoditi jednu minutu s 40 sekundi odmora između pokreta. Naravno, jako bitno je i da se pravilno zagrijete prije početka i istegnete nakon što završite s vježbanjem.

Pokreti su sljedeći:

  • 180 skokova
  • Penjači
  • Od Supermana do planka
  • Obrnuti iskorak s okretom tijela
  • Visoki skipovi.

Pročitajte više