Pokušavate izgraditi mišiće? Nemojte raditi ovu grešku

Foto: 123RF

​KAKO biste smanjili postotak tjelesne masti i izgradili mišiće, morat ćete postići puno više od gubitka na težini, kažu stručnjaci.

Trening snage je neophodan, ali ako vaš organizam ne dobiva ugljikohidrate, masti i proteine u pravilnom omjeru, transformaciju svog tijela nećete vidjeti. Otkrio je to za PopSugar dr. Avigdor Arad te dodao: "Mnogi misle da će većim unosom proteina izgraditi i više mišića, a to je apsolutno pogrešno."

"Bilo bi poželjno da makronutrijente dijelite na otprilike 55 posto ugljikohidrata, 25 posto proteina i 20 posto masti", kaže dr. Arad koji najpouzdanijim načinom izgradnje mišića smatra metabolički trening otpora.

"Stručnjaci kažu kako je riječ o kardio vježbi koja uključuje brze ponavljajuće pokrete u točno određenom vremenu i s točno određenim trajanjem odmora. Trening je osmišljen kako bi sagorijevao mnogo kalorija, ali i kako bi u razdoblju odmora metabolizam ostao ubrzan i dalje nastavio trošiti vaše kalorije", pojasnio je.

Takva vrsta treninga vrlo je praktična jer zahtijeva malo ili nimalo pomagala, a nudi maksimalne rezultate u potrošnji kalorija.

Pročitajte više