Poznata TV kuharica otkrila kako održava vitku liniju

Foto: EPA-EFE

POZNATA engleska TV kuharica Mary Berry vratila se na ekrane u BBC-jevoj emisiji Najbolji amaterski kuhar i sa svoje 83 godine očarala izgledom. Kuharica koja se proslavila pečenjem kolača i napisala preko 70 kuharica u svojoj je karijeri oduvijek bila poznata po svojoj vitkosti i eleganciji, ali nikad do sada nije otkrila kako je to postigla.

Prema njezinim riječima, formula je vrlo jednostavna. Iako je svakodnevno okružena iskušenjima, poprilično je stroga u brojanju kalorija i odolijevanju bilo kakvim brzim obrocima.

"Ako sam kod kuće, možda ću popiti čaj sa suprugom i uz to pojesti jedan tost ili mali komad torte", rekla je Mary i nastavila: "Jako pazim na kalorije. Navečer uvijek dobro večeram i to puno povrća i mali komad mesa ili ribe. Vjerujem u uravnoteženu prehranu, a uzevši u obzir moje godine, zbilja mi ne treba ogroman odrezak."

Naravno, isto kao i mi ostali, Mary nije imuna na povremene poslastice koje izlaze iz okvira zdrave prehrane.

"Volim popiti čašu vina. Nisam obožavatelj čokolade, ali nakon večere uvijek uzmem nešto čokoladno", dodala je.

Osim prehrane, u nedavnom intervjuu za magazin YOU Mary je otkrila i što misli o vježbanju.

“Ljudi govore da je potrebno puno vježbati da bi ostali mršavi. To bi mi bilo grozno. Ja povremeno igram tenis, bavim se vrtom i šećem naše pse, ali nisam ušla u teretanu ili gimnastičku dvoranu otkad sam bila u školi!”

Na kraju, po njezinom mišljenju, ključ održavanja vitkosti je uravnoteženost i raznolikost

 “Mislim da je sasvim u redu da pojedete komad torte i da je to zdravo, ali ako govorimo o težini, veličina tog komada i broj komada koji ćete pojesti je ono što će definirati vašu tjelesnu težinu.”

Pročitajte više