Razlog zbog kojeg je ova djevojka diskvalificirana iz utrke mnoge je razbjesnio

ČAK ni odličan rezultat ovog puta nije mogao usrećiti srednjoškolku Alexandriju Abukaram. Naime, ova djevojka je nedavno u Ohiju završila svoju najveću trku do sada u dužini od pet kilometara te je ostvarila najbolji osobni rezultat - 22 minute i 22 sekunde. No, kada je stigla na cilj, ova 16-godišnjakinja nije pronašla svoje ime na izvještaju.

Nikada joj se nije dogodilo ništa slično, a nije trebalo proći dugo vremena da otkrije kako je diskvalificirana zbog nošenja hidžaba. Tako je navodno prekršila politiku jednakosti.

Iako ovo nije prvo natjecanje u kojem je sudjelovala, nikada se nije susrela s takvim pravilima, a zahvaljujući Facebooku, ova je priča stigla i do javnosti.

Kako je sama Alexandria ispričala, već prilikom priprema za utrku i uobičajenih provjera koje natjecatelji prolaze bilo joj je nešto čudno. Čula je organizatore kako njezinom treneru govore da joj "kasnije kažu", ali tada nije znala što. Kada je saznala, uslijedilo je razočaranje.

"Moj hidžab je dio mene, ako mi kažu da trčim bez njega, to je isto kao da mi kažu da uopće ne trčim", izjavila je djevojka za HuffPost te je dodala kako se zbog svega osjećala poniženo.

U međuvremenu su se oglasili i organizatori koji tvrde kako je trebala imati svojevrsno odobrenje atletske asocijacije kako bi mogla trčati s hidžabom na glavi jer se radi o promjeni uobičajene sportske opreme.

Abukaram već godinama trči za svoju školu te tvrdi kako se nikada nije susrela s ovim pravilom, a njezina priča je izazvala brojne komentare na društvenim mrežama.

"Šokantno ponašanje!", "Zgrožena sam" i "Ne mogu vjerovati da se ovakve stvari događaju u današnje vrijeme" samo su neki od njih.

Pročitajte više