Rutina slavne glumice pojašnjava zašto je u tako dobroj formi

Foto: Instagram

KATE Hudson je glumica, majka troje djece i prava fitness inspiracija. Srećom za njene fanove, prilično je otvorena po pitanju svoje rutine pa je svi mogu kopirati.

40-godišnja glumica pohvalila se zavidnom formom nakon rođenja trećeg djeteta, kćerkice Rani Rose. Izgubila je 12 kilograma, a taj proces nije bio jednostavan.

“Za razliku od prethodne dvije trudnoće, sada nisam imala toliko vremena za vraćanje u formu”, otkrila je za novi broj časopisa Women’s Health.

Kako kaže, sada se ponovno osjeća snažno i puna je energije, a to duguje sljedećem.

1. Ima osobnu trenericu

Kate trenira uz nadzor Nicole Stuart. Upoznale su se kad je Hudson imala 19 godina i nerazdvojne su već dva desetljeća. Danas se sastaju jednom ili dva puta tjedno. Fokus im je na pilatesu, ali ubacuju i komponente treninga snage i kardija.

2. Fan je pilatesa

Hudson kaže da je njeno tijelo najsnažnije kad trenira pilates zbog kojeg je njeno tijelo fleksibilno i u odličnoj formi.

3. Voli ples

“U sklopu treninga volim bilo kakvu vrstu plesa”, kaže Kate koja smatra da je kardio važan, ali ne nužno trčanje na duže udaljenosti koje će ubrzati srčani puls.

“To je moguće i plesom i zato ga volim”, dodala je.

4. Dosljedna je jogi

Glumica nije krila da je njena treća trudnoća bila vrlo izazovna i da je često patila od mučnina. Zbog toga je joga u to vrijeme postala njen fokus.

“Joga mi je pomogla da lakše prebrodim trudničke tegobe”, otkrila je na Instagramu.

5. Vježba na otvorenom

“Nekad mi je raspored prilično gust pa ne stignem otići na trening. Umjesto toga, hodam ili planinarim”, izjavila je za Women’s Health.

6. Fitness smatra zabavom

Umjesto da na treninge gleda kao na kućanske poslove, Hudson je odlučila fitness rutinu učiniti zabavnom. Zato joj nikad nije dosadno na treninzima.

“Uvijek isprobavam nove stvari”, kaže zvijezda filmskih platna.

Pročitajte više