Savršeno zdrav doručak – pečena jaja u avokadu

Foto: 123rf
 
AKO vam ponestaje ideja za zdrav doručak, donosimo vam simpatičan recept koji će uljepšati početak vašeg dana. Zasigurno nećete moći odoljeti ovoj kombinaciji okusa i tekstura. 
 
Koje prednosti dobivate ovim obrokom? Odgovor je jednostavan – zdrave masti i osjećaj sitosti. Namirnice koje uobičajeno konzumirate, poput žitarica, zasite vas ali osjećaj gladi se ubrzo ponovno javlja. Što nije slučaj kod avokada i jaja, gdje ćete pojesti zdrave masti, biti siti duže vremena i naravno nećete se debljati. Pečena jaja u avokadu pružiti će vam dovoljno energije za radni dan.     
 
Avokado snižava razinu lošeg kolesterola u vašem tijelu jer je bogat zdravim mastima. Ujedno on smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara. Sadrži mononezasićene masnoće koje podižu razinu dobrog kolesterola u krvi. 
 
Sastojci
 
1 avokado
2 jaja
morska sol i papar
 
Priprema
 
Izrežite avokado na pola, izvadite košticu. Ako je potrebno malo udubite avokado kako biste napravili mjesta za jaje. Jaje razbijte u zdjeli te prenesite žutanjak i malo bjelanjka u avokado. Isto to napravite i za drugo jaje. Dakle u svaku polovicu avokada stavite jedan žutanjak i malo bjelanjka. Sve zajedno pecite u pećnici na 200 stupnjeva 13-15 minuta. 
 

Pročitajte više