Slavna manekenka proslavila 53. rođendan, a izgleda zdravije i mlađe nego ikad

Foto: Instagram

JEDNA od najpoznatijih svjetskih manekenki, Cindy Crawford, proslavila je 53. rođendan. Bez puno truda polazi joj za rukom izgledati zdravije, sretnije i mlađe nego ikad.

“Bilo mi je doista teško prihvatiti da punim 50. Dugo sam bila 20-godišnji model s naslovnice časopisa Vogue, a odjednom je to postala moja kći”, priznala je jednom prilikom za DuJour.

Godine su utjecale i na njen posao.

“Ne možete funkcionirati kao s 20 ili 25. Iako možda ustanem u 6, nisam uvijek u stanju biti spremna za fotografiranje izbliza prije 9 sati”, otkrila je za The Cut.

Također, svjesna je da se njene mogućnosti danas razlikuju od onoga što je mogla ponuditi s 25.

“Ne želim provesti pedesete razmišljajući i pokušavajući se vratiti u tridesete godine. Iako su mi koža ili struk isti, naporno sam radila i postala osoba kakva sam danas”, kaže.

Evo čemu ova ikona duguje zdrav i mladolik izgled u pedesetima. 

1. Brine o svojoj koži

Crawford smatra da nikad nije prerano, a ni prekasno da počnete voditi brigu o svojoj koži.

“Preko dana je morate štiti, a noć je vrijeme za obnavljanje. To je kao i trening. Ako odradite jedan trening, rezultata nema. No ako trenirate godinama, vidjet ćete ih”, rekla je.

2. Kombinira kardio i vježbe s utezima

“Ponekad je kardio samo skakanje po trampolinu, korištenje trake za trčanje ili trčanje u prirodi. Imamo stube od plaže do kuće i njima trčim po 20 minuta dnevno i pritom slušam glazbu”, pojasnila je.

Nakon kardio treninga prima se utega i vježba, a voli jednom tjedno i planinariti s prijateljicama.

3. Dan počinje dobrim doručkom

Crawford voli popiti šalicu zelenog čaja.

“Osjećam se dobro, moje tijelo to želi svako jutro”, ispričala je za časopis Elle, a onda dodala da je važno dan početi ispravno. 

“Jednostavno je kontrolirati što jedete ako se hranite kod kuće”, kaže. 

Njen omiljeni doručak je proteinski shake koji priprema od bademovog i kokosovog mlijeka i proteinskog praha.

4. Nije stroga po pitanju prehrane, ali nastoji jesti zdravo

Za časopis People je slavna manekenka otkrila da je njen moto da je prehrana “80 posto zdrava”. To znači da će svaki dan pojesti salatu i izbaciti namirnice bogate ugljikohidratima poput tjestenine, kruha i riže. Povremeno si dopušta uživanje u koktelima i čokoladi.

Pročitajte više