Stručnjaci otkrivaju: Možete li piti alkohol i svejedno gubiti kilograme?

Foto: 123RF

PRAZNE kalorije iz alkohola vrlo brzo bi mogle postati problem. Barem kada su u pitanju vaši kilogrami. Svega sat vremena provedenih u veselom društvu prijatelja uz poneko piće moglo bi rezultirati unosom stotina nepotrebnih kalorija.

No ako ste pomislili kako se morate potpuno odreći alkohola dok ste na dijeti - prevarili ste se.

Naravno, potpuno izbacivanje alkohola iz svog života omogućit će vam brži gubitak kilograma, ali nema ništa loše ako se s vremena na vrijeme počastite jednim pićem.

"Ne morate potpuno odustati od uživanja u piću s prijateljima dok radite na mršavljenju. Međutim, imajte na umu da konzumiranje alkohola doprinosi našem ukupnom dnevnom unosu kalorija, a istovremeno pruža minimalne hranjive tvari kao što su proteini, vitamini, minerali i vlakna koje naše tijelo treba kako bi moglo ostati zdravo", objasnila je dijetetičarka Elora Bazanele.

Osim toga, njena kolegica Julie Upto ističe kako ispijanje alkohola potiče apetit pa je potrebno i o tome razmišljati ako ste na dijeti.

"Čašica vina nekoliko puta tjedno ne bi trebala biti problem, ali ako popijete dvije ili tri čaše svake noći, te kalorije mogu napraviti veliku razliku u vašim naporima za mršavljenje", tvrdi dijetetičarka Cindy Dallow za PopSugar.

Ako se svejedno odlučite počastiti kojim pićem, pobrinite se da odaberete ona niskokalorična, koja neće sabotirati vaš napor da izgubite kilograme.

Pročitajte više