Supermodel Elle Macpherson otkrila tajnu mladolikog izgleda

Foto: Instagram

ELLE MacPherson se na naslovnici časopisa Sports Illustrated našla se čak pet puta. Poznatija je pod nadimkom “The Body”, a sada je otkrila tajnu mladenačkog izgleda. Tvrdi da je sve u vremenu kada jede doručak.

54-godišnjakinja je izjavila za portal Mind Body Green da doručak jede kasnije u danu i tako zapravo posti duži period. Metoda povremenog posta, kaže, dozvoljava njenom tijelu i probavi da se odmore, a upravo takvu dijetu slijedi sve veći broj osoba.

Prema pisanju Harvard Medical School, povremeni post je, ako se provodi ispravno i dio je uravnotežene, zdrave prehrane, realan, održiv i efektan pristup mršavljenju, a efikasan je i u prevenciji dijabetesa.

“Ljudi kažu da je doručak najvažniji obrok u danu, slažem se, ali radi se o tome da treba razmisliti o tome kad ćete doručkovati”, rekla je MacPherson kojoj je najvažnije odmoriti probavni sustav.

“Doručkujem kasnije u danu, posebno ako sam večer prije kasnije jela”, dodala je.

MacPherson jutro počinje čašom tople vode s limunom za koju je uvjerena da jača njen imunološki sustav, čisti kožu i djelotvorna je za probavu. Nakon toga pije zeleni sok od celera, kelja, limuna, jabuke, brokule, klica, češnjaka, đumbira, kurkume, peršina i krastavca. 

“Jedini nedostatak je što moram češće zubaru jer sok ostavlja mrlje na zubima”, priznala je početkom siječnja.

Svakog dana pije i dvije do tri litre vode, a njena prehrana sastoji se uglavnom od povrća, ribe, jaja, tjestenine od povrća, sira i orašastih plodova.

“Uživam u svojim godinama. Još uvijek sam tu, uskoro ću napuniti 55 na čemu sam zahvalna. Snažna sam, fit, imam dva nevjerojatna sina, puno toga sam naučila, sretna sam i zdrava”, poručila je.

Pročitajte više