75-godišnja baka bodybuilderica otkrila što jede kako bi i dalje bila fit

75-godišnja baka bodybuilderica otkrila što jede kako bi i dalje bila fit
Foto: Facebook

IGRANJE binga i gledanje vijesti nisu jedine stvari koje 70-godišnjaci rade, što god vi mislili i što god vas okolina naučila o njima. Naime, postoje i oni koji bi vas bez problema mogli pobijediti u gotovo bilo kojem fitness izazovu koji stavite pred njih. I to u bikiniju.

Jedna od njih je i 75-godišnja Janice Lorraine, poznata i kao baka bodybuilderica. Naime, ova fascinantna žena ostvaruje rezultate kojih se ne bi posramili ni ljudi u dvadesetima. 

Ako ste pomislili kako se Janice ovim sportom bavi sigurno već barem pet ili šest desetljeća, gadno ste se prevarili. Naime, bodybuilding je otkrila prije 20 godina i od tada je osvojila nevjerojatna 23 naslova prvaka te opasno juri prema samom vrhu ovog sporta.

U to vrijeme je Janice napustila posao psihologa i otišla u mirovinu, a u razgovoru za Daily Telegraph je otkrila što ju je motiviralo da se počne baviti ovim sportom.

"Jednoga dana dok sam se vraćala iz teretane primijetila sam stariju ženu na parkiralištu. Nije mogla hodati bez pomoći. U tom trenutku odlučila sam da neću biti poput nje", ispričala je Janice.

Samo 15 mjeseci kasnije, u dobi od 56 godina, već je prisustvovala prvom natjecanju.

Jedna od bitnijih stavki u životu svakog bodybuildera je prehrana, a ni Janice nije iznimka po tom pitanju. 

Kako je istaknula, hranu jede isključivo bez začina ili umaka, a prednost uvijek daje sirovim namirnicama, salati ili, ako se baš odluči počastiti, malom komadiću batata.

U trenucima kada joj trebaju bjelančevine počasti se ribom ili piletinom sa žarom, a sve zalije čašom dobrog vina.

No kako većinu zanima način na koji se bori sa željom za slatkim, Lorraine je otkrila da u tim trenucima posegne za biskvitom preko kojeg prelije kockicu otopljene čokolade s 90 posto kakaa.

"Moj cilj nije suprotstaviti se mlađima od sebe. Moj je cilj pokazati što vaše tijelo može te motivirati i ohrabriti žene bilo koje dobi", objasnila je Janice koja se trudi promijeniti percepciju o ženama u 70-im godinama. 

Ako se pitate do kada planira trenirati, na to vam ne može dati odgovor. Naime, planira uživati u ovom sportu što je duže moguće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara