Svjetski prvak u bodybuildingu otkrio tajne svoje prehrane

Foto: Instagram

DOBRO je poznato da trbušni mišići nastaju u kuhinji, a čini se da ista izreka vrijedi i za sve ostale mišiće u tijelu. Ako vas zanima što je potrebno za izgled kakvim se mogu pohvaliti bodybuilderi, odgovor je puno ugljikohidrata i proteina, kaže Kwame Duah.

Duah je svjetski prvak u bodybuildingu s diplomom iz nutricionizma, a svoje znanje primjenjuje u svakodnevnoj pripremi obroka.

Na vrhu njegovog popisa nalaze se ugljikohidrati i proteini kojima duguje mišićnu masu.

“Važno je tijelo osigurati i mikronutrijente koji igraju ključnu ulogu u cjelokupnom zdravlju, izgradnji mišića, mršavljenju i snazi. Moja dnevna rutina uključuje zdravu hranu poput zelenog čaja, jabučnog octa i vode s limunom”, izjavio je Duah.

“Ako moram smršavjeti, fokusiram se na namirnice koje će me dulje održati sitim. Jedan od takvih primjera je lubenica”, dodaje.

Od čega se sastoje Duahovi obroci? 70 do 80 posto čini cjelovita hrana. Od namirnica bogatih proteinima uglavnom jede jaja, ribu, meso klokana, nemasnu govedinu i puretinu te pileća prsa. Zdrave masti tijelu osigurava unosom avokada, orašastih plodova i sjemenki, dok ugljikohidrate dobiva konzumirajući rižu, slatki krumpir, integralnu tjesteninu, kvinoju i zob.

Pročitajte više