Tursko dizanje: Odlična vježba za cijelo tijelo

Foto: 123rf

GIRJA je već odavno opravdala epitet jednog od najboljih fitness rekvizita za vježbanje. Osim što je vrlo praktična i funkcionalna, girja može poslužiti za odličan trening koji će aktivirati cijelo tijelo. Većina vježbi koje se izvode ovim popularnim utegom aktiviraju nekoliko mišićnih skupina istovremeno pa su odlične za veliku potrošnju kalorija i izgradnju mišića. Jedna od najboljih takvih vježbi je tursko dizanje koje možete uvrstiti u svaki trening.

Tursko dizanje je nešto zahtjevnija vježba koja iziskuje dobru formu izvođenja. Ova vježba snažno aktivira mišiće ramena, ruku i nogu, ali i jača sve mišiće core-a budući da oni moraju surađivati kako bi održavali stabilnost tijela tijekom cijelog pokreta. Iako vam možda tako ne izgleda, trbušni mišići prilično su uključeni u cijeli pokret i s ovom vježbom sigurno ćete ih učvrstiti.

Pratite ove video korake i savladajte jednu od kompliciranijih vježbi koju možete raditi i bučicom.

Korak 1.

Lezite na bok pored girje, čvrsto ju uhvatite i okrenite rotacijom tijela. Potisnite girju iznad sebe i lezite na leđa sa savinutim koljenima.


Korak 2.

Ispružite suprotnu nogu od one ruke koja drži opterećenje i pokretom iz kuka prebacite na tu stranu i postavite na podlakticu.




Korak 3.

Uspravite torzo i uprite se čvrsto dlanom u pod držeći girju drugom rukom okomito u zraku, te se postavite na koljeno dok je druga noga u iskoraku.



Korak 4.

Ustanite držeći ruku s girjom i dalje okomito gore.

 

 

 

Pročitajte više