Upoznajte Hygge – sve popularniji wellness trend koji se prakticira kod kuće

Foto: Pinterest

RECITE Huuu-ge! I uživajte u wellness svog doma! Jer to je novi wellness trend koji se brzinom munje širi svijetom,  a tako je udoban i ugodan i predstavlja pravu zimsku okrjepu pod dekicom, s knjigom u ruci. Da – to je Hygge – trend koji je potekao iz Danske i koji već ima popriličan kult obožavatelja, ne samo u hladnim zemljama sjevera gdje zima ionako ljude najčešće drži upravo u toplim domovima. No Hygge nije tek takav boravak u kući. Hygge je trend, ne zaboravite.

Popodneva uz svijeće, umotani u toplu dekicu, radite što god vam se radi. Čitate knjigu, gledate filmove i serije, lješkarite, skroz slobodno, bez osuda, bez pritisaka i u svoju čaroliju doma najnormalnije pozivate prijatelje koji se, u svojim dekicama, najnormalnije pridružuju vašem zajedničkom antistres uživanju pa zajedno čitate knjige, kartate, uživate u prijateljskim razgovorima.

Svako popodne kao mali zimski idilični godišnji. Naravno, koliko si ga često možete priuštiti.

Iako je sam wellness trend masovno zaokupirao svijet aludirajući na zdrav životni stav i njegu prema sebi – psihički i fizički, wellness nekako najčešće povezuje s organiziranim centrima.

Ovo je stoga jedna zapravo vrlo drag ideja – jer doista – a gdje bismo trebali biti najopušteniji, najbliže svom zenu, ako ne u svom domu.

Stoga hučemo „huuu-ge!“, jurimo po topli kakao, knjigu i dekicu i neka wellness počnemo.

Tako ćemo se pridružiti brojnim hygge fanovima diljem svijeta koji su otkrili da hygge nije pogodan samo za hladne dane, a ako vam još uvijek ne nailaze savršene ideje za jedan savršen hygge dan – inspiraciju potražite na stranici fanova na Pinterestu.

 

 

 

Pročitajte više