Uz grafiku trenera saznajte koliko je proteina i kalorija u vama omiljenom mesu

Foto: 123RF

PROTEINI su esencijalni u prehrani kako biste imali energije, a osjećali se sito. Kao opću smjernicu, The Institute of Medicine savjetuje prosječnoj ženi između 19 i 70 godina unos 46 grama proteina dnevno. 

“Uz proteine je vaša prehrana uravnotežena, duže se osjećate sitima, a pomažu i da održite mišićnu masu tijekom procesa gubitka masti”, kaže osobni trener Graeme Tomlinson.

Kako bi pokazao koliko pojedini komadi mesa i peradi sadrže kalorija i proteina, Graeme je objavio zanimljivu grafiku kojom je prikazao ove vrijednosti u porciji od 100 grama. 

Prema njegovoj objavi, na vrhu popisa se nalazi divljač s 30 grama proteina, zatim slijedi patka (28 grama) pa meso bizona (27 grama). Najčešće konzumirano mljeveno pureće meso i pileća prsa sadrže 25 grama proteina u porciji teškoj 100 grama. 

“Meso, odnosno perad, samo je jedna komponenta uravnoteženog obroka koji treba sadržavati ugljikohidrate i masti. To je područje na kojem možete napraviti relativno malu promjenu koja će vam dugoročno pomoći kako biste došli do svog cilja”, napisao je Graeme.

Pročitajte više