Video od milijun pregleda: Vloger pokušao u sat vremena napraviti 1000 sklekova

U FITNESS svijetu su sve popularniji YouTube izazovi kojima se ljubitelji vježbanja, teretane i zdravog života rado odazivaju. Tako je nedavno poznati fitness trener pokušao u jednom danu napraviti 2020 sklekova, dok je jedan Armenac srušio Guinnessov rekord u sklekovima, ali oslanjajući se samo na dva prsta.

Jedan takav izazov je isprobao i vloger Stan Browney koji je na nagovor svojih pratitelja probao napraviti čak tisuću sklekova u samo sat vremena. Njegova metoda: nakon svakih 20 sklekova bilježi svoj napredak na komadu papira, što mu ostavlja sekundu da udahne i popije malo vode prije nego nastavi.

Naravno, sve je snimio i objavio na svom YouTube kanalu, a video je dosad pregledan više od milijun puta.

Ako i vi poželite isprobati ovaj izazov, važno je obratiti pažnju na tehniku i pobrinuti se da sklekove izvodite pravilno.

Stražnjica ne smije biti u zraku

Leđa i stražnjica moraju biti u ravni. Ako stražnjicu podignete previsoko, tako ćete svu težinu prebaciti na ramena i sabotirati vlastiti trud.

Stražnjica ne smije biti ni prenisko

Pogrešnim izvođenjem ove vježbe mogli biste ozlijediti donji dio leđa. Zato se uvijek koncentrirajte na trbušne mišiće koji moraju podržavati ravnu liniju tijela - od peta do vrata.

Ne spuštajte glavu

I treći put, leđa, zajedno sa stražnjicom i glavom, moraju biti u ravnini.


 

Pročitajte više