Youtuber je mjesec dana radio 10 tisuća koraka dnevno, evo što mu se dogodilo

Foto: YouTube screenshot

FITNESS youtuber Chase Barron poznat je po testiranju granica vlastite izdržljivosti. Zato se često podvrgava izazovima. 30 dana je radio po stotinu marinaca dnevno, iskušao je i jogu, a onda je u izolaciji došao na novu ideju. Dao si je za cilj napraviti 10 tisuća koraka u danu, što je često preporuka za održavanje zdravlja. 

S izazovom je krenuo u ožujku, baš kada je počela karantena.

"Mi ljudi smo vrlo zanimljivi. U početku života nastojimo koristiti noge što je više moguće, a onda ostatak života provodimo koristeći ih što je manje moguće", rekao je na početku videa.

Naime, Barron je shvatio da većinu dana sjedi pred kompjuterom. Zato je odlučio provoditi više vremena krećući se. Nije mario hoće li tako smršavjeti ili postati super fit, nego je samo htio napraviti nešto dobro za sebe i zamijeniti sjedalački način života aktivnim.

Ono što je naučio je sažeo u nekoliko zaključaka:

1. Dosljednost je važna

2. Više koraka znači više akcije.

3. Hodanjem se reducira stres.

4. Ne može prestati hodati.

"Svakodnevno sam počeo raditi 10 tisuća koraka dnevno u ožujku, a sada je svibanj. To je nešto što je sada moja norma. Definitivno mi je postala rutina koje se pridržavam. I malo aktivnosti je bolje nego nimalo", rekao je po završetku.

Pročitajte više