Zašto je važno znati svoju krvnu grupu?

Foto: Instagram

OSIM onog glavnog razloga, ako vam ikada zatreba nova.

Saznanje koja ste krvna grupa definitivno vam može pomoći spasiti život, ali krvna grupa nije samo to.

Ako znate koja se grupa, možete doznati puno toga o sebi. Ona je naš genetski alat s kojim možemo odrediti kojim smo bolestima skloni te kakvom ih prehranom spriječiti. Ona nam kaže kako ćemo ostarjeti, kako reagiramo kad smo u stanju najveće napetosti i pomaže razumjeti kako si pomoći.

Koja je krvna grupa najotpornija?

Primjerice, krvna grupa 0 možda ima niz prednosti, ali je slaba na pojavu čireva na želucu, grupa A češće pati od bakterijski infekcija, dok su grupe AB i B slabe na gušteraču. 

Krvna grupa "zna" kako ćete reagirati na hranu

Vjerojatno znate za knjige pune recepata prema određenoj krvnoj grupi jer svaka ima neke svoje namirnice, a to je zato što je svaka krvna grupa genetski predodređena za različite namirnice.

Svaka krvna grupa ima različita antitijela s kojima, uz pomoć krvi, hranimo cijeli imunološki sustav. Da bismo ga hranili dobro, trebaju nam antigeni koji će stvarati antitijela za naš organizam, a njih osim u krvi, ima u svim organima koji su u doticaju s okolinom. To je naši dišni i probavni sustav koji upija antigene iz hrane te tako određuje kako će organizam reagirati na hranu.

Druga važna stvar su lektini, proteini koje nalazimo u hrani, a nisu svi dobri za svaku krvnu grupu. Zato kad jedemo hranu čiji nam lektini ne odgovaraju, osjećamo nelagodu, a sustavnim konzumiranjem možemo dobiti upale i razboljeti se.

Pročitajte više