Bosanci šokirani: "Na zagrebačkom adventu prodaju ćevape u briocheu, uopće nisu loši"

Foto: Instagram

PRIJE tjedan dana počelo je Fuliranje na Strossmayerovom trgu u Zagrebu. Klix.ba, portal iz Bosne i Hercegovine, pisao je o kućici Briocherie, na kojoj se prodaje brioche punjen ćevapima i kajmakom, a tu je kućicu posjetila i influencerica Slađana Ostić. Iako je isprva bila začuđena ponudom, odlučila je ipak probati spomenuto jelo.

"Na prvu sam bila zgrožena idejom, ali bilo je jače od mene i morala sam isprobati... i moram vam priznati da uopće nije loše", rekla je Slađana.

"U slatkastom brioche pecivu nalaze se četiri ćevapčića i puno kremastog kajmaka, a uz to dobijete i malo luka. Što kažete? Naravno, imate i slatku verziju ako niste za ovu slanu", dodala je.

Dakle, riječ je o mekanom pecivu punom maslaca, koje je tostirano da bude hrskavo i mirisno, napunjenom pečenim i sočnim ćevapima i mladim kremastim kajmakom.

>> Advent u Zagrebu upravo je dobio teški hit - brioche punjen ćevapima i kajmakom

Njezin video i kratki komentar na ovo jelo podijelio je i Klix.ba. Napisali su kako se u Zagrebu prodaje novo jelo, a da su mišljenja podijeljena. U svom članku upitali su čitatelje iz BiH bi li ikada probali ćevape s kajmakom u brioche pecivu. 47 posto njih reklo je da im se jelo čini zanimljivo, dok je njih 53 posto ipak skeptično i kažu da nikada ne bi probali.

Briocherie nudi i slatke varijante

Osim slane varijante, postoje i slatke.

Od slatkih brioche peciva Briocherie nudi dvije vrste, a to su Nutella Bomb - da znate da stvarno i jest prava bomba - s Nutellom i soft serve sladoledom od vanilije, i Chocolate + Chocolate s čokoladnim umakom i soft serve sladoledom od čokolade koji se nalaze u toplom, mekanom iznutra i hrskavom izvana, brioche pecivu.

Cijene su 7 eura za slani s ćevapima i kajmakom te po 6 eura za slatki brioche, što je čak i malo ispod prosjeka cijena na zagrebačkom Adventu uopće.

Brioche con Gelato: Mekano brioche pecivo punjeno talijanskim gelatom i Nutellom! ❤️ Da da, najveći hit Fuliranja i ove zime je u Zagrebu. Jeste li ga probali?

Objavljuje BriocherieČetvrtak, 7. prosinca 2023.

Pročitajte više