Imamo ideju za ručak gotov u 20 minuta za one koji ne gube vrijeme na kuhanje

Foto: Shutterstock

Sadržaj nastao u suradnji s: Ledo Plus

ŠTO BISTE prvo učinili da dobijete još slobodnog vremena u danu? Pronašli smo top recept s ribom koji će obožavati i mali i veliki.

Kuharice, društvene mreže i TV kanali puni su ribljih recepata. Ipak, stalno se naglašava da trebamo jesti više ribe. Zašto?

Koliko ribe treba jesti

Hrvati i dalje rado konzumiraju ribu i riblje proizvode, pokazuju podaci raznih istraživanja. 

Prije tri godine jelo se nešto više od 19 kilograma ribe po stanovniku, najviše riblji prerađeni proizvodi, kao što su riblji štapići. Usporedbe radi, svjetski prosjek te je godine iznosio 20.5 kilograma, objavljeno je na Svjetskom ekonomskom forumu.

Nutricionisti često spominju da bi ju bilo dobro konzumirati barem dva puta tjedno s čime su u skladu i preporuke većine zemalja Europske unije.

Osim brojnih ribljih kombinacija te njenih prerađevina, valja spomenuti i brojne zdravstvene prednosti redovite konzumacije ribe. Stručnjaci preporučuju mediteranski oblik prehrane jer se može zvati uravnoteženim.

Foto: Index

Konkretno ovaj tip prehrane podrazumijeva kombinaciju voća, povrća, mesa, mesnih prerađevina i ribe. Raznolik tanjur i izbor nutrijenata u zdravstvenim aspektima pomažu da prehrana bude uravnotežena, odnosno da se unesu svi potrebni nutrijenti.

Riba je bogata omega-3 masnim kiselinama, koje povoljno utječu na razvoj mozga i njegovih funkcija, kao i mozak te smanjenju upalne procese u tijelu. Losos, na primjer, vrlo je bogat ovim vrijednim uljem.

Sadrži i proteine, koji su ključni za rast, obnovu tkiva i održavanje mišićne mase, te vitamin D, koji regulira razinu kalcija i fosfora, ojačava imunološki sustav i kosti.

Od poznatih i korisnih elemenata koji sadrže ribe tu su još selen, jod i cink.

Kako spremiti ukusan riblji obrok

Ukusni i uravnoteženi obroci ne moraju uvijek biti zahtjevni u pripremi. Ponekad si možete olakšati i posegnuti za jednim od finih rješenja iz Ledove škrinje. U svojoj ponudi imaju bogat izbor ukusnih proizvoda od svježe zamrznute ribe. Tako se čuvaju svi hranjivi sastojci, a riba ostaje ukusna i svježa kao na dan kad je ulovljena. Među njima su i hrskavi riblji štapići.

Ledo riblji štapići napravljeni od 100% fileta bijele ribe oblikovani su te prekriveni panadom od pšeničnog, kukuruznog i rižinog brašna. 

Odlično je što se jednostavno priprema u pećnici pa se jednostavno može napraviti odličan ručak, savršen za dane kad vremena nema na pretek. Obrok je to u kojem će uživati cijela obitelj.

Na sreću imamo super recept za uravnotežen obrok koji će zadovoljiti sve članove obitelji. Možete isprobati kombinaciju Ledo Ribljih štapića od 100% fileta s Ledo Veggie Love mješavinom heljde i brokule. Ovaj obrok je brz za pripremu, pun okusa i idealan za dane kad ste zauzeti.

Foto: Index

Panirani riblji štapići s brokulom, heljdom i crnom rižom

Sastojci:

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje posložite Ledo riblje štapiće. Pecite ih od 15 do 17 minuta bez ventilatora ili od 13 do 15 minuta s ventilatorom, okrećući ih jednom nakon 10 minuta.

Dok se riblji štapići peku, zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte Ledo Veggie Love mješavinu heljde i brokule. Kuhajte od 5 do 7 minuta dok se ne zagrije, povremeno miješajući. Po potrebi začinite solju i paprom.

U maloj posudi pomiješajte grčki jogurt, nasjeckani češnjak, sok od limuna i malo sjeckanog peršina. Idealno bi bilo da se ovaj umak složi dan prije te da začini otpuste svoju aromu.

Poslužite tople riblje štapiće s aromatičnom mješavinom heljde i brokule. Uz to poslužite grčki jogurt kao umak.

Ovaj jednostavan, ali ukusan obrok je idealan za svakodnevnu pripremu. Kombinacija Ledo ribljih štapića od 100% fileta i Veggie Love začinjene mješavine povrća pruža hranjiv i ukusan obrok u kojem će svatko uživati. Osim što je nutritivno uravnotežen, ovaj recept ostavlja dovoljno vremena za razonodu ili druge obaveze. 

Foto: Index

Sponzorirani sadržaj donose Index i Ledo Plus u skladu s najvišim profesionalnim standardima

Pročitajte više