Iz trgovina povučeni mlinci za krupnu sol već pet proizvođača, ovo je razlog

Editorial credit: TY Lim / Shutterstock.com

POSLJEDNJIH se dana sve više priča o jednokratnim plastičnim mlincima za krupnu sol, koje neki od vas sigurno imaju kod kuće i redovito ih koriste. Zašto? Čini se da oni, osim soli, u hranu melju i plastiku.

>> Ova sol se povlači iz prodaje, u njoj pronađeni komadići plastike

>> Podravka povukla Vegetin mlinac s krupnom morskom soli iz prodaje

>> Povlači se ova Kotanyijeva sol

Sve više trgovina iz prodaje povlači ovakve mlince za sol, a dok je za neke mlince određenih robnih marki Državni inspektorat naredio povlačenje iz prodaje, problem bi mogao biti u baš svim jednokratnim plastičnim mlincima za krupnu sol koji su trenutno u prodaji.

Nekoliko mlinaca već povučeno iz prodaje

Naime, do problema dolazi jer su jednokratni mlinci s plastičnim mehanizmima neprikladni za krupnu morsku sol, koja je jako tvrda pa lako dolazi do lomljenja mehanizama. Osim toga, već je nekoliko mlinaca povučeno iz prodaje o kojima smo i mi pisali - počevši od Nadalininog mlinca morske soli od 100 grama, a potom i mlinci krupne morske soli tvrtke Kotanyi te Podravke, sve zbog prisutnosti stranog tijela, odnosno komada plastike.

Prije nekoliko dana, na stranici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, osvanula su još dva opoziva proizvoda, a riječ je o plastičnim mlincima morske soli marke K Classic od 110 g te marke SPICE CHEF od 90 g. Za oba proizvoda piše da je u njima moguće prisustvo stranog tijela. "Uobičajenom i predviđenom uporabom ambalaže u hrani može nastati strano tijelo - plastika", piše u obavijesti.

Pročitajte više