Japanka u Zagrebu ima restoran u koji se morate najaviti preko WhatsAppa, evo dojmova

Foto: Index

OVAJ mali japanski restoran u Zagrebu u zadnje je vrijeme iznimno popularan zbog tvrdnje da ima najautentičniju japansku hranu u Hrvatskoj. Nije tipičan restoran, ima samo jednu kuharicu Maki, koja sama priprema svu hranu. Pink Pig (Branimirova 33) ukupno ima samo pet stolova. Također, nema tipičan jelovnik i ne možete samo ući - morate rezervirati WhatsApp porukom i odabrati degustacijski jelovnik koji košta 50 € po osobi, a uključuje 6 jela.

Rezervirali smo stol jedan petak u 18 sati i, kada smo stigli, bio je još samo jedan stol zauzet, ali to se promijenilo jer, kako je večer odmicala, cijeli prostor se napunio. Nakon što smo proveli gotovo 4 sata jedući, evo kako smo ocijenili svako jelo koje je Maki spremila.

@index.hr U ovom japanskom restoranu u Zagrebu se morate najaviti preko WhatsAppa, evo dojmova #pinkpig #zagreb #restoran #hrana #food #foodie #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Prvo jelo, a to su marinirane šparoge, bob i ukiseljena rotkvica, kineski jam i mrkva naša tiktokerica ocijenila je sa 7/10 jer, kako kaže, nije bilo puno varijacija u okusima, iako je prezentacija bila lijepa. Drugo jelo bila je juha od kupusa s tofuom i mochi knedla s koprivom. Ocijenila ju je sa 6/10 jer, govori, ovdje ste morali biti spremni na mnogo različitih okusa, uključujući ljuto i malo gorko.

Treće i zasada omiljeno jelo - proljetne rolice. Bile su odlične i dobro izbalansirane između kiselkastog i slatkog okusa. Napravljene su od rižinog papira s hladnim škampima, lignjama i salatom wakame. Ocjena 9/10.

Četvrto jelo bila je piletina stranac. Maki nam je rekla kako pržena hrana nije uobičajena u Japanu pa su ovo jelo nazvali po strancima. Jelo je kombinacija pržene piletine koja je bila iznenađujuće mekana, čemu je doprinio umak koji je imao okus naranče. Poslužena je uz prilog majoneze. Ocjena: 8/10.

Peto jelo koje je stiglo na stol bila je ramen juha sa sjevera Japana s ribom, komadima svinjetine, rezancima od jaja i zelenim lukom. Bili smo prilično siti u tom trenutku pa nismo mogli u potpunosti uživati, ali svidjelo nam se što nije bilo previše slano i što je okus ribe bio izražen. Ocjena: 7/10.

Na kraju, desert. Možete birati između raznih okusa mochija i mi smo izabrali okus crvenog graha. Maki nam je rekla da to ime znači "puno sreće". Mochi je mekši nego što smo naviknuli, vjerojatno zato što nije zamrznut, već je svježe pripremljen svaki tjedan. Topi se u ustima i okus je malo gorkast i manje sladak od uobičajenog mochija, i to zbog svježih biljaka u tijestu. Ocijenili bismo ga sa 7/10.

Glavni zaključci iz ovog iskustva - ako odlučite doći na degustacijski jelovnik, budite spremni ostati 3 do 4 sata. Maki sve priprema sama i hrane ima u izobilju. Preporučujemo da ne jedete puno tog dana jer ona ne štedi na sastojcima i ukrasima. Atmosfera je vrlo intimna i Maki je vrlo ljubazna i brižna. Ukupno smo iskustvo ocijenili s 9/10 jer njena energija nadoknađuje neke od "čudnih okusa", iskrena je naša tiktokerica.

Pročitajte više