Ovaj je kuglof naše čitateljice hit: "Neopisivo dobar i sočan, miriše cijela kuća"

Foto: Marina Gašpar Prskalo

"ZA GOSTE danas mirisni kuglof od limuna s malinama. Recept je iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?, za kuglof s limunom, samo sam ja dodala maline u biskvit i napravila glazuru od bijele čokolade", piše naša čitateljica Marina Gašpar Prskalo u objavi iznad fotografija svog već na oko savršenog kuglofa za koji su, logično, svi odmah tražili recept.

Autorica originalnog recepta je također naša čitateljica Zlatka Balog koja je napisala kako je "neopisivo dobar, sočan i od njega miriše cijela kuća". Evo i recepta u nastavku, od sastojaka si pripremite:

  • 3 jaja
  • 230 g šećera
  • 120 ml biljnog ulja
  • 220 ml jogurta
  • 2 žličice arome vanilije
  • 2 prstohvata soli
  • 330 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 limuna
  • 1 žlica maslaca za premazati kalup
  • 2 žlice brašna za kalup.

Pjenasto izmiksajte jaja i jogurt, dodajte ulje, jogurt, ekstrakt vanilije, sol, prosijano brašno i prašak za pecivo. Sada umiješajte i naribanu koricu dva limuna. Kalup premažite omekšalim maslacem i posipajte brašnom, pa izlijte smjesu. Pecite kuglof na 165 stupnjeva 40 do 45 minuta. Pečen pustite 10 minuta u kalupu pa pažljivo istresite iz kalupa i ostavite da se prohladi.

Za preljev od limuna trebat će vam:

  • 60 g šećera u prahu
  • iscijeđeni sok 2 limuna (70 ml)

Pomiješajte ova dva sastojka pa zakuhajte. Kuglof izbockajte na više mjesta drvenim štapićem za ražnjiće, pa kuhinjskim kistom sa svih strana premažite pripremljenim preljevom od limunovog soka i šećera. 

Foto: Zlatka Balog

Pročitajte više