Limun koji je star 285 godina prodan je na aukciji za 1416 funti

Foto: Instagram/brettellsauctions

SMEĐI LIMUN, za koji se vjeruje da je star čak 285 godina, prodan je na aukciji u Velikoj Britaniji za 1416 funti, odnosno nešto više od 1600 eura.

Iz aukcijske kuće Brettells Auctions kažu da su limun pronašli sasvim slučajno, i to unutar starog ormarića iz 19. stoljeća koji je bio fotografiran za prodaju.

Ormarić je donijela obitelj, tvrdeći da je pripadao preminulom ujaku, a unutar ormarića bio je sakriven limun na kojemu su ispisane ove riječi: "Dao gospodin P Lu Franchini 4. studenoga 1739. gospođici E Baxter."

Početna cijena limuna bila 40 do 60 funti

"Mislili smo da bismo se mogli malo zabaviti pa smo limun stavili na aukciju s procjenom od 40 do 60 funti", rekao je aukcionar David Brettell, koji se ugodno iznenadio kad je limun na kraju prodan za 1416 funti.

S druge strane, ormarić iz 19. stoljeća prodao se za oko 32 funte, a prema britanskom Sunu, smatra se da je ormarić vraćen u Englesku iz kolonijalne Indije kao romantični dar.

No, to nije jedini primjer neobičnog predmeta koji je na aukciji postigao tako visoku cijenu. Još 2000. godine na aukciji je prodan napola pojedeni tost Justina Timberlakea za više od 785 funti.

Osim toga, jedna je žena prodala žvakaću gumu koju je Britney Spears sažvakala i ispljunula na koncertu u Wembley Areni 2000. godine, a pobjednička ponuda za ovu žvakaću bila je nevjerojatnih 10 tisuća funti.
 

Pročitajte više