Najveći sajam čokolade na svijetu održat će se 2025. godine u Istanbulu

Foto: Salon du Chocolat

SALON DU CHOCOLAT bit će doveden u Tursku 2025. godine. Glavni izvršni direktor Sozen grupe Gökmen Sozen i izvršni direktor Salona Du Chocolat Gérald Palacios našli su se na ceremoniji potpisivanja sudjelovanja u Parizu.

Haljine od čokolade, monumentalne skulpture

Poznato sastajalište ljubitelja čokolade, događaj sa sjedištem u Francuskoj, Salon du Chocolat, dolazi u Tursku 2025. godine u organizaciji Sözen Organisation nakon održavanja u mnogim važnim destinacijama kao što su Francuska (Pariz i Lyon), SAD (New York), Japan (Tokio), Ujedinjeni Arapski Emirati (Dubai), Saudijska Arabija (Rijad) i Kanada (Montreal).

Salon du Chocolat svake godine privlači goste degustacijama, radionicama i nastupima uživo.

Gérald Palacios, izvršni direktor Salon du Chocolat, opisao je ovo uzbudljivo partnerstvo sljedećim riječima: "Mislim da je pravo zadovoljstvo surađivati ​​s nekim tko je takav pionir u gastronomskoj industriji, ima tako snažnu mrežu i takvu ljubav i strast prema hrani. Znam da je Turska respektabilno središte i da također ima tradicionalno bogatu kulturu kada je hrana u pitanju. Tako da je ovo partnerstvo potpuno novi koncept za nas i također je stvarno uzbudljiva prilika za nas da razgovaramo o čokoladi na većem mjestu. Siguran sam da ćemo s ovim partnerstvom biti vrlo uspješni. U 2025. veselimo se organizaciji Salon du Chocolat u Istanbulu."

Gökmen Sözen: "Vrlo smo sretni što dovodimo Salon du Chocolat u Tursku"

Izvršni direktor Sözen grupe Gökmen Sözen sastao se s izvršnim direktorom Salon du Chocolat Géraldom Palaciosom u Francuskoj radi ove suradnje. Dijeleći svoje osjećaje o ovom događaju koji će se održati u Istanbulu 2025., Sözen je rekao: "Salon du Chocolat, koji se održava u mnogim zemljama diljem svijeta, ima vrlo važno mjesto u svjetskoj gastronomiji, što pratimo godinama. Riječ je o vrlo važnom događaju koji se održava u cijelom svijetu, kako u maloprodaji tako i u HoReCa sektoru, te povećava svjetsku kulturu čokolade i njezinih nusproizvoda. Vrlo smo sretni što dovodimo Salon du Chocolat, koji će biti jedan od brendova organizacije Sözen, u Tursku. U 2025. ćemo ovaj brend predstaviti Turskoj i Istanbulu. Željeli bismo zahvaliti Géraldu Palaciosu, izvršnom direktoru Salon du Chocolat, i njegovom timu na ovoj suradnji. Neka to bude dobro za tursku gastronomiju."

Na Index Foodu mogli ste čitati reportažu s pariškog izdanja

27. Salon koji se održao u Parizu prošle jeseni, nakon jedne propuštene te jedne godine u ograničenom sadržaju, vratio se veći i sadržajniji nego ikad. Sam Salon odavno je prerastao Pariz i održava se u još nekoliko gradova u svijetu tijekom godine, no specifičnost pariškog je da se na njemu uvijek održavaju završna svjetska i nacionalna prvenstva slastičarske industrije.

Kako je izgledalo prošlogodišnje pariško izdanje, pročitajte u reportaži Stiva Kahline na ovom linku.

Pročitajte više