"Nešto preeesavršeno", pišu o njihovim burgerima. Posjetili smo ih, evo kako je

Foto: Hana Kajari/Index

INSTITUT za burgere smješten je u malenom, veselo uređenom prostoru u Ozaljskoj 12, sasvim blizu trešnjevačkog placa, i svakako je mjesto na kojem se može pojesti jedan od najboljih burgera u Zagrebu. Iza projekta stoje Mate Janković i Ivan Badžek, s kojim smo razgovarali još kad je Institut otvoren krajem 2022. godine (ako želite baciti oko, više možete pronaći ovdje).

>> Ovo su trenutno najbolji burger barovi u Zagrebu, jedan još čekamo

Kako nije iznenađujuće da se velik broj restorana i srodnih lokala s vremenom nerijetko pokvari, lijepo je znati da postoje i mjesta koja su ista baš kao i prvog dana jer ne odustaju od te razine koju su si zacrtali i provode je svakodnevno. Činjenica je da je Institut za burgere jedno takvo mjesto, a to pokazuju i recenzije gostiju.

Gosti su jako zadovoljni

"Trenutno najbolji burger u gradu", "Burger je savršen, mekan, sočan, nešto preeesavršeno", "Samo ću reći wow", "Nikad ne razočara", "Odlični burgeri uz jednako dobre i obilne krumpiriće. Obavezno probajte batat koji je hrskav i savršeno pripremljen", stoji u recenzijama na Googleu.

"Usudila bih se reći najbolji burger u Zagrebu", "Burger po izgledu ništa posebno, ali po okusu i teksturi jedan od najboljih burgera u Zagrebu", "Fini hamburgeri, probao sam Pepper burger i Smokey BBQ i oba su bila odlična. Preporučam i Parmesan Creme Batat, za ljubitelje batata", pišu ostali.

Provjerili smo kako je ondje sada

Naravno, provjerili smo i osobno jesu li još uvijek dobri kao prije. Kad smo došli prošle subote popodne, unutra je bilo nekoliko ljudi, a u kratkom roku se napunio cijeli lokal. Prostor je otvorenog koncepta, ima puno crteža na zidovima, dosta je šaren i ugodan i cijeli je u industrijskom điru s metalnim pločama po zidovima.

@index.hr Gdje je najbolji burger u Zagrebu? #food #hrana #foodie #foodtiktok #zagreb #indexfood #indexhr #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Meni je miks klasičnih burgera i neobičnih kombinacija, kao što su oni s paprom i curryjem. Osim toga, poznati su po smash burgerima, koji se sastoje od dvije zgnječene pljeskavice. Došli smo probati njihove najpopularnije burgere - Onion Cheese i Bacon Cheese.

Bacon Cheese Burger je jako dobar klasičan burger sa sirom i pancetom, ali oduševio nas je Onion Cheese i definitivno nam je favorit. Onion Cheese Burger dolazi u brioche pecivu i doslovno - rastapa se u ustima. Umak od senfa s medom super se slaže s ostalim okusima. Malo je pikantan, ali zbog slatkastog okusa baš paše i nije prejak.

Parmezan Creme Batat krumpirići koje smo uzeli kao prilog bili su preliveni umakom od parmezana i posuti hrskavim lukom - nevjerojatno ukusni. I inače smo ljubitelji batata, a ovo nam je odsad najdraža verzija. Cijene su niže u usporedbi s nekim drugim burger restoranima u gradu, poput Submarinea i Burgeraja. Vraćamo se prvom prilikom

Koji biste vi burger bar ocijenili kao najbolji u Zagrebu?

Pročitajte više