Prisjetimo se najboljeg recepta za griz-knedle za juhu koje svaki put ispadnu top

Foto: Shutterstock

OVAJ recept s Index Recepata je postao omiljen mnogima, a nije ni čudo jer je jednostavan, jeftin, brz i uvijek ispadne baš kako treba. Postoje i varijante s maslacem i svinjskom masti koje smo isprobali, no u tom slučaju je proces nešto dugotrajniji jer maslacu treba vremena da dođe na sobnu temperaturu, odnosno od masti cijela juha zna poprimiti prepoznatljiv intenzivniji miris, što ne odgovara svakome.

Za ove griz-knedle koje ljudi obožavaju trebaju vam jaje, suncokretovo ili biljno ulje, pšenična krupica (griz) te malo soli. Smjesu je potrebno ostaviti tek desetak minuta da se stisne, što je taman dok čekate da juha zakuha, a zatim u nju, na laganoj vatri, samo stavljate malene žličnjake ove smjese.

Uz lagano ključanje ne morate se bojati da će se zalijepiti za dno lonca, a nakon što ih kratko prokuhate, ostavite ih u poklopljenom loncu juhe da nabubre - bit će spremne dok vi postavite stol, a grabite ih pažljivo kako ne bi pukle. Totalno su mekane, pahuljaste i vrlo ukusne.

Recept je na ovom linku, dobar tek!

>> 12 priloga za najbolji nedjeljni ručak ikad

>> Danas je dan za pohano. Nećete moći odabrati između ovih 25 recepata

>> Za ručak imate pohanu piletinu? Donosimo 15 priloga koji odlično idu uz nju

>> Malo drukčije pohanje: Ova tri načina pripreme osvježit će stari klasik

Pročitajte više