Probali smo lisnatu parmigianu iz Bread Cluba, najsočnije pecivo ikad

Foto: Index

ZAGREBAČKI Bread Club, trenutno najjača majstorska pekarnica u gradu koja se može naći na čak pet lokacija (popis svih s adresama je malo niže u tekstu), predstavila je dva nova peciva za rujan - jedno slano, jedno slatko. Probali smo oba, pa krenimo logičnim redom, od slanog.

Slano: Parmigiana

Parmigiana je tradicionalno talijansko slojevito i zapečeno jelo koje se sastoji od šnita patlidžana, grilanog ili prženog u ulju, mozzarelle, umaka od rajčica i parmezana. Svi se sastojci pažljivo slože u slojevima i zapeku u pećnici kako bi nastala hrskava korica na vrhu i mirisno i sočno povrće ispod, uz rastopljeni sir.

>> Kako pripremiti parmigianu?

Nama je to jedno od najdražih jela uopće, a naročito u ovom dijelu godine kad svaki odlazak na tržnicu i štandovi puni patlidžana i rajčica sami po sebi sugeriraju što za ručak. Na to se nije oglušila ni ekipa iz Bread Cluba pa je pripremila parmigianu u lisnatom.

Možemo reći kako je ovo najsočnije pecivo ikad - sve ono što smo opisali gore sad je obavijeno hrskavim slojem lisnatog tijesta, što nam se jako sviđa zbog teksture, a okus je fantastičan. Ovo pecivo svakako planiramo ponoviti prije no što izađe iz ponude, a probajte i vi, pogotovo ako volite parmigianu, patlidžane, šalšu i hrskavo lisnato.

Slatko: Badem-kakao pain au chocolat

Naravno, ne bi bilo fer da nema deserta, a trenutno se u Bread Clubu možete zasladiti kakao-verzijom pain au chocolata punjenog pastom od badema, inače vrlo popularnim slatkim namazom za kojim su njihovi gosti poludjeli još davno, u slavnom kroasanu s bademom. Ono što cijenimo kod Bread Clubovih slatkih peciva je to što nikad nisu preslatka.

Inače, pain au chocolat, tradicionalno francusko pecivo u dijelovima zemlje poznato i kao chocolatine, u originalnom se obliku sastoji od klasičnog tijesta za kroasane i pločice tamne čokolade koja se urola u tijesto prije pečenja. Ono što ga razlikuje od kroasana je i oblik koji nije tzv. polumjesec, već kvadratni.

Gdje naći dva nova Bread Clubova peciva?

Bread Clubove pekarnice ovog se trena mogu naći na pet lokacija po Zagrebu, od toga su dvije u centru.

Britanski trg 9
Vlaška 27
Trakošćanska ulica 42 (Trešnjevka)
Horvaćanska cesta 154 (Vrbani)
Bukovačka 25 (Maksimir)

>> Probali smo pecivo za 3 eura iz najpopularnije zagrebačke pekarnice koje svi hvale

>> Ovo su trenutno najbolje pekarnice u Zagrebu

>> Potražili smo najbolji kruh u Hrvatskoj. Našli smo ga

Pročitajte više