Rođena u Sarajevu, 31 godinu živi u Zagrebu: Razgovarali smo s influencericom Renatom

Foto: Renata Sladović

RENATA SLADOVIĆ 48-godišnjakinja je koja je rođena u Sarajevu, no već 31 godinu živi i radi u Zagrebu. Iako radi kao voditeljica financija, priznaje da je pored ekonomije njezina velika ljubav i kuhanje, a ta se ljubav rodila davno.

"Oduvijek sam bila veliki gurman, mislim da to seže u daleko djetinjstvo, sjećam se da sam kao dijete gledala baku kako kuha i stalno sam se 'motala' po kuhinji. Ljubav prema hrani postoji oduvijek i to sam naslijedila od mame i bake", kaže nam Renata koja svoje recepte dijeli na svom Instagram profilu.

Na Instagramu ima preko 10 tisuća pratitelja

"Prije tri godine sam odlučila otvoriti Instagram profil. U početku je to bilo samo kako bi vidjela druge recepte i dobila ideje što kuhati, no onda sam i ja odlučila početi dijeliti svoje recepte", govori Renata koju na Instagramu prati više od 10 tisuća ljudi koji iz dana u dan iščekuju njezine nove recepte.

A recepti koje dijeli različiti su su - na njezinom profilu mogu se pronaći jednostavna jela poput nekih brzinskih kolača, muffina, keksića ili mini pizza, ali i ideje za ručkove i večere za svaki dan. Renata sa svojim pratiteljima dijeli i neke zdrave recepte, no najviše su zastupljena variva, tjestenine, umaci i mesna jela koja svi najviše vole. A pitali smo je i kakva jela najviše voli pripremati.

"Više volim spremati slana jela, kolače nikad nisam voljela praviti. Ali i to se je promijenilo pa sam i ja malo po malo počela raditi kolače na veliko veselje mojih ukućana", kaže Renata, a kao i svaka druga kuharica, bila ona profesionalka ili amaterka, i ona ima neke svoje omiljene namirnice od kojih uvijek nešto može složiti.

"Bitno mi je da imam nešto od povrća u frižideru i uvijek smislim neko brzo, a fino jelo. Imam sreću da moji dečki sve vole jesti tako da mi to nije problem", govori nam Renata.

Renata je s nama podijelila i neke svoje savjete, za koje se nada da će pomoći drugima u kuhinji. Priznala je da se i njoj nekad dogodi da joj jelo ne ispadne onako kako je zamislila, a onda improvizira. Najbitniji je, kaže, trud, a dala nam je i neke primjere što učiniti kada stvari ne idu kako treba.

Praksa i trud su najvažniji u kuhinji

"Ako vam se dogodi da vam se riža prekuha, možete od nje napraviti popečke, samo ubacite malo povrća i jaje u smjesu i imate super obrok. Ako nemam točno sve namirnice po receptu, zamijenim ih s nekim drugim, sličnim", kaže Renata i svima koji se žele upustiti u avanturu zvanu kuhanje poručuje isto.

"Nemojte bježati od kuhanja pod izgovorom 'meni to ne ide', mislim da je svaki početak težak, ali zato ćete biti sretni kada uspijete. Ne mora svako jelo na početku izgledati kao sa slike, praksa i trud su najvažniji", zaključuje.

Za kraj smo je pitali da s nama podijeli neke svoje omiljene recepte. Ona je izdvojila pužiće s feta sirom i maslinama, a u nastavku možete pronaći još nekoliko njezinih super recepata.

Pužići s feta sirom i maslinama

Jastučići s kruškama

Njoki od ricotte

Popečci s tikvicama i kvinojom

Pročitajte više