Slastičarnica Orijent kod Trga zatvorena do daljnjeg, recenzije kupaca sve lošije

Foto: Orijent

ORIJENT, najstarija slastičarnica u Zagrebu, na svojoj je drugoj lokaciji u Petrinjskoj ulici, nedaleko od Trga bana Jelačića, zatvorena do daljnjeg, piše na vratima. Više od 80 godina Orijent je bio jedna od najdražih slastičarnica Zagrepčana, no u zadnje vrijeme popularnost mu je počela opadati.

Recenzije kupaca su sve lošije

"Kratko i jasno loše. Išla sam na sladoled u nedjelju, koja je usput bila sunčana, a tamo radi samo jedan konobar, možda bi trebalo staviti samoposluživanje kad je toliko skupa ispomoć, zatim sam se iznenadila kad sam iznad škrinje pročitala da nema pola pola, ali ima dvije kugle. Ali, ajde dobro, uzeli smo svako po jednu kuglicu lješnjaka i ostali očarani s tim bezukusnim lješnjakom, zaboravila sam pitati je li rimski ili istarski kako bih znala za ubuduće koja sorta je tako ukusna."

"Slastičarnica koja ima svoju tradiciju definitivno. Ono što zamjeram jest što su kolači abnormalno skupi i komad torte toliko tanak da ga pojedete u jednom zalogaju bez da ste uživali u njemu. 2 kolača platila 70 kuna. Svaka čast, ali nikada više."

"Prema preporuci prijatelja, htjedoh se počastiti dobrim sladoledom. Ali jao. Mozart kuglica bijaše neodređenog okusa kao i kuglica najobičnije čokolade. Da sam imala svezane oči, nikad ne bih pogodila što jedem. Najlošiji sladoled u životu."

"Kolači bi trebali biti ukusni - ono što se ovdje prodaje nije. Probao sam neki čokoladni kolač koji je imao kao čvrstu suhu spužvu, nejestivu. Druga torta koju smo probali bila je neka s kikirikijem i, iako nije bila tako strašna kao prva, bila je preslatka i ništa što bih jedva čekao ponovno pojesti. Bolje preskočite ovo."

Jednom smo dobili recepte za dva njihova hit deserta

Jednom smo prilikom u Orijentu dobili recepte za njihov slavni kesten pire i tortu Pozdrav s juga, možete ih pronaći na ovom linku.

Pročitajte više