Špinat je trenutno stvarno jeftin, iskoristite to

Foto: Index Recepti

KILOGRAM špinata na Dolcu trenutno košta 10 kuna. Nije to slučaj na jednom štandu, već na gotovo svima. Razlog je što je trenutno sezona špinata, kojem paše sunce i toplije vrijeme, a nije ni zahtjevna kultura za uzgoj jer praktički raste gdje ga posijete, poput korova. 

Ne trebamo ponavljati da je stvarno zdrav i fin te da ga je jeo čak i Popaj. Volimo ga na razne načine i često ga operemo, ako su listovi veći, grubo narežemo i maknemo deblje peteljke i umiješamo u umake za tjesteninu. Volimo ga i svježeg na salatu, uz malo ulja i aceto balsamica je top.

U nastavku imamo par prijedloga kako ga još možete iskoristiti, od dobro poznatog špinata na mlijeku do slane štrudle sa sirom i špinatom.

Špinat na mlijeku

Kao mali znali smo cendrati kad bi za ručak bio špinat na mlijeku. Sad nam je takav ručak jackpot, naravno - uz faširance i pire krumpir. Recept za kremasti špinat na mlijeku je OVDJE,  a za faširance i pire OVDJE.

Zapečene mašnice sa špinatom

U ovom receptu možete se igrati pa dodati tjesteninu drugog oblika, sir ili još povrća. Fino je i toplo i hladno pa će vam ono što ostane od ručka (ako), dobro doći za večeru. Recept je OVDJE.

Spanakopita trokutići

Spanakopita je slana grčka pita koja se radi s hrskavim lisnatim tijestom i nadjevom od špinata i feta sira. Mi vam donosimo recept za ukusne spanakopita trokutiće za koje vam trebaju gotove kore, sir, špinat i začini. Uz čašu jogurta ovo je milina! OVDJE je recept.

Lisnati trokutići sa sirom i špinatom

Ovo je tako jednostavno, a fino - hrskavo lisnato tijesto, sir i špinat, njam! Napravite ih već danas i sigurno vam neće biti žao. Recept možete pronaći OVDJE.

Štrudla sa sirom i špinatom

Slane štrudle nam baš jako pašu kad vani zatopli. Brzo su gotove (osim ako imate volje razvlačiti domaće vučeno tijesto), fine i kad se ohlade, pa i drugi dan, a uvijek možete dodati manje špinata i više sira ili obrnuto, ovisi kako volite. Recept za ovu slanu štrudlu je OVDJE.

Pročitajte više