Svi na internetu rade roladu od palačinki, ovo je definitivno hit

Foto: Shutterstock

PALAČINKE volimo na sve načine, no jeste li ikada razmišljali o tome da od njih napravite finu, slatku roladu? Oduzet će vam tek malo više vremena od klasičnih palačinki, a rezultat je kremasta rolada koju možete prilagoditi sebi i u nju staviti što god vam padne na pamet.

U većini recepata u kremu ide ili vrhnje za šlag ili krem sir, a u nju možete dodati i druge sastojke po želji, poput omiljenih keksa ili čokoladica. Sve što zatim trebate je poredati palačinke jednu do druge, premazati ih kremom i zarolati u roladu. Zvuči jednostavno, a evo i nekoliko recepata koje možete isprobati već danas.

Čokoladna rolada od palačinki

Za palačinke će vam trebati 2 jaja, 30 g šećera, prstohvat soli, 1 žličica ekstrakta vanilije, 240 ml mlijeka, 100 g brašna, 10 g kakaa i 35 g maslaca, a za kremasto punjenje 400 g krem sira, 100 g šećera u prahu, 100 g čokolade za kuhanje, 100 g maslaca i 100 ml vrhnja za šlag.

@gastrobrat OVAKVE palačinke NISTE probali DO SAD!🥞💥 Neverovatno SOČNE, a zahvaljujući @Menaž čokolada - neodoljivo su KREMASTE & čokoladne!😋🍫 Ovako spremljene palačinke su savršena poslastica za BOŽIĆNU trpezu!🎄✨ POTREBNI SASTOJCI: 📌 SMESA ZA PALAČINKE: * Jaje - 2 kom * Šećer - 30 g * Prstohvat soli * Vanila - 1 kašičica * Mleko - 240 ml * Brašno - 100 g * Kakao - 10 g * Puter - 35 g 📌 ČOKOLADNI FIL: * Krem sir - 400 g * Šećer u prahu - 100 g * Menaž Čokolada - 100 g * Puter - 100 g * Slatka pavlaka - 100 ml 📌 GLAZURA: * Menaž Čoko Dugmići - 125 g * Slatka pavlaka - 120 ml * Kikiriki - 50 g Prijatno & SREĆNI praznici!🥳🥰 #palacinke #cokolada #pancakes #crepescake #gastrobrat #menaz #foryou ♬ original sound - GastroBrat®

Prvo ćete napraviti smjesu za palačinke i ispeći ih, a dok se hlade, napravit ćete punjenje. Pomiješajte krem sir i šećer u prahu, a zatim posebno otopite čokoladu u maslacu i vrhnju za šlag te ju dodajte u smjesu krem sira. Palačinke poslažite jednu do druge tako da se na jednom dijelu preklapaju, premažite kremom i zarolajte kao što je prikazano na videu.

Roladu ćete zatim omotati u plastičnu foliju i staviti u hladnjak na nekoliko sati. Po želji možete napraviti i čokoladnu glazuru s kikirikijem, za koju će vam trebati 125 g čokolade za kuhanje, 120 ml vrhnja za šlag i 50 g nasjeckanog kikirikija. Čokoladu otopite u vrhnju, zatim smjesi dodajte nasjeckani kikiriki, polijte po ohlađenoj roladi, stavite u hladnjak na još 20 minuta pa poslužite.

Oreo rolada od palačinki

Roladu od palačinki možete napraviti na razne načine i dodati one sastojke koji su vama najdraži, a mi smo pronašli i recept za roladu od palačinki s Oreo keksima. Palačinke možete napraviti na isti način kao i u prethodnom videu, a jedino što se razlikuje u odnosu na prethodni video su punjenje i glazura.

Za punjenje će vam trebati 150 g vrhnja za šlag, 20 g šećera i Oreo keksi. Prvo ćete pomiješati vrhnje i šećer i napraviti šlag, a zatim ćete palačinke poslagati jednu do druge i premazati ih kremom. Na kremu ćete još dodati izmrvljene Oreo kekse pa ćete palačinke zarolati u roladu i staviti ju u hladnjak.

Za čokoladnu glazuru pomiješat ćete 9 g želatine u 45 ml vode, a to ćete zatim dodati u smjesu od 110 g šećera, 50 g kakaa, 85 ml vode i 85 ml vrhnja za šlag. Kuhajte na laganoj vatri, a zatim procijedite i, kada se malo ohladi, prelijte preko ohlađene rolade i poslužite ju.
 

Pročitajte više