U Londonu se održala jedna od najskupljih večera ikada u tom gradu

Foto: Unsplash

KAKO prenosi britanski Guardian, čini se da za iznimno bogate više nije dovoljan samo jedan svjetski poznati chef s Michelinovom zvjezdicom za stvaranje nezaboravnog gastronomskog iskustva. U posljednje vrijeme luksuzni restorani i hoteli sve češće organiziraju takozvane four hands (hrv. četiri ruke) večere, koncepta koji podrazumijeva suradnju dvojice renomiranih kuhara u kreiranju višeslijednih obroka.

Veličanstveni banket dvojice kulinarskih virtuoza

Danas, 7. lipnja, u jednom od hotela s pet zvjezdica smještenom u londonskoj ulici Park Lane održat će se veličanstveni four-hands banket, jedinstveno kulinarsko iskustvo koje su osmisli revolucionarni francuski chef Alain Ducasse i austrijsko-američki kuhar Wolfgang Puck. Ova dva kulinarska virtuoza zajedno posjeduju impresivne 23 Michelinove zvjezdice, a Wolfgang Puck je najpoznatiji po tome što već 29 godina priprema službenu večeru nakon dodjele Oscara.

Wolfgang Puck i Alain Ducasse

Obrok od osam sljedova će uključivati delicije poput ručno izronjenih Jakobovih kapica i australske wagyu govedine. Cijena ovog ekstravagantnog obroka iznosi otprilike 735 eura po osobi, uz dodatnih 267 eura za vino koje će pažljivo birati glavni sommelier.

Budući da usluga i napojnice nisu uključeni, ukupna cijena može premašiti 1160 eura po osobi, što ovu večeru svrstava među najskuplje ikada poslužene u britanskoj metropoli, piše Guardian.

Večera će se održati u američkom steak restoranu Cut, smještenom unutar luksuznog hotela Dorchester. Ovaj trend već nekoliko godina uživa popularnost u Dubaiju i Hong Kongu, a sada je stigao i do Londona.

Sve više se širi i na druge svjetske metropole poput Pariza, New Yorka i Las Vegasa. Organizatori događaja ističu da će slavni kuhari surađivati u stvaranju "gastronomskog spoja izvrsnosti" te će gostima pružiti nezaboravno kulinarsko iskustvo.

Pročitajte više