Za cijelu obitelj: Ovo jelo gotovo je u pola sata, a koštat će vas manje od 4 eura

Foto: Shutterstock

ZAPEČENI njoki s gljivama mogu biti fantastičan prilog, funkcioniraju i kao zasebno jelo, a mi imamo recept za četiri osobe za koji nećete morati izdvojiti ni četiri eura. Zapečene njoke s gljivama za četiri osobe možete napraviti za samo 3.79 eura, i to u manje od pola sata, a u nastavku imamo recept i cjenik.

>> Danas nam se za ručak jedu njoki u umaku, ovdje su brzi recepti za te fine valjuške

U receptu koji možete pronaći ovdje piše da će vam trebati 450 g miješanih gljiva, 2 glavice ljutike, 450 g njoka, 3 žlice maslinovog ulja, pola žličice soli, malo svježe mljevenog papra i žličica sušenog timijana. Umjesto miješanih gljiva mi smo pronašli šampinjone, umjesto ljutike luk, a u cijenu nismo uključili sol, papar i timijan, koji možete i preskočiti ako ne volite.

Šampinjone smo pronašli po cijeni od 1.99 eura za 500 g, pa će vam za količinu od 450 g trebati 1.79 eura, a pola kilograma njoka košta 1.39 eura, pa ćete za 450 g izdvojiti 1.25 eura. Kilogram luka je 1.09 eura, pa ćete dvije glavice luka, u kojima otprilike ima 160 g, platiti 0.17 eura, a za otprilike 45 ml maslinovog ulja, koliko ga ima u tri žlice, izdvojit ćete 0.58 eura.

Priprema

Za početak nasjeckajte šampinjone i luk i stavite ih u lim za pečenje, a zatim dodajte i njoke, prelijte s tri žlice maslinovog ulja, posolite i popaprite po želji te na kraju izmiješajte. Rasporedite po limu i pecite desetak minuta na 200 stupnjeva. Nakon desetak minuta izvadite lim iz pećnice, izmiješajte i pecite još 10 minuta. Njoki bi trebali nabubriti, a povrće bi trebalo omekšati. 

>> Njoki na 12 načina: Među ovim genijalnim receptima pokušajte izabrati samo jedan

Pročitajte više