Zagreb ima novi plejs, bili smo. Kajzeršmarn se rasprodao, ali Fukec burger im je top

Foto: Ena Dragičević/Index

ZAPADNA strana Zagreba nedavno je dobila novo posebno mjesto za ručak za ljude koji vole burgere, salate i domaće osvježavajuće napitke, a ime mu je Vircek. Inače, Vircek je izvedenica od njemačke riječi Wirtshaus, što znači gostionica ili krčma.

"Ubacili smo zagrebačkog štiha te umanjili i dobili Vircek - malen, ali sladak restoranček", napisali su vlasnici na službenom Instagram profilu koji dan prije otvorenja, a mi smo marljivo pratili kad će objaviti datum kako bismo isprobali što je to novo dobio Zagreb, odnosno Podsused (točna adresa je Podsusedski trg 25).

Kako je, što sve nude i kakve su cijene

Vircek je otvoren prošli tjedan, a vlasnici su simpatičan i opušten mladi par Vanja i Adrijana koji puno pričaju s gostima i vidi se da vole to što rade, vrlo su gostoljubivi. Posjetili smo ga u sunčanu subotu poslijepodne i ambijent je vrlo ugodan. Na terasi su bile obitelji s djecom, mjesto je bilo napola puno - imaju veliku vanjsku terasu i manji unutarnji prostor za sjedenje.

@index.hr Bili smo u novootvorenom Virceku, ovo su naši dojmovi ☺️ #vircek #zagreb #hrana #food #foodtiktok #foodie #foodlovers #foryou #hrvatska #indexhr #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

Vidi se da paze na detalje i sve je u šarenom, modernom zagrebačkom stilu. Bio je topao dan pa su nas zaintrigirala domaća pića. Probali smo bazgu s mentom i malinu s kupinom. Pića su bila jako osvježavajuća i svidjelo nam se što nisu bila previše slatka. Pripremaju se kao koktel, ali su bez alkohola! Cijena je 1.60 eura za svaki.

Budući da se Vircek ponosi svojim burgerima, i to smo morali probati. Uzeli smo Fukec burger za 8.50 eura uz njihov pomfrit sa sirom za 4.50 eura. Burger je došao s dimljenim brioche pecivom, salatom, rajčicom, sirom i karameliziranim lukom. Moramo napomenuti da je burger ogroman. Meso je bilo pečeno taman koliko treba i nije bilo suho.

Pomfrit sa sirom bio je odličan prilog uz njihovu ljutu majonezu, koja je, moramo reći, bila prilično ljuta. Jedna stvar za koju mislimo da je jedinstvena za Vircek je to što poslužuju Kaiserschmarrn. Nažalost, tog dana je već bio rasprodan, ali vrijedi napomenuti da ga nude za samo 4 eura, i to po originalnom receptu, kako kažu.

Sve u svemu, hrana je odličnog okusa i, ako ih odlučite posjetiti, pobrinite se da dođete gladni.

Pročitajte više