Zašto je hrana u restoranima uvijek finija? Chef otkriva par trikova

Foto: Shutterstock

JESTE LI se ikada zapitali zašto je hrana u restoranima uvijek finija od one koju pripremimo kod kuće? Meso je uvijek sočnije, povrće ima bolji okus i sve je puno bolje. Jedan je chef na svom TikToku otkrio par trikova uz koje i vi kod kuće možete napraviti tako finu hranu.

Kuhar Evan Martin na TikToku je snimio cijeli serijal videa u kojima pokazuje kako chefovi u restoranima točno pripremaju hranu da svaki put bude toliko sočna, a u nastavku smo izdvojili par odličnih trikova.

Bolji okus povrća

Za početak, otkrio je kako u restoranima pripremaju povrće da bi bilo što ukusnije. Otkrio je da prave beurre fondue, koji se inače radi od maslaca i vode, no oni ga prave tako da na tavi otope malo maslaca, dodaju odabrano povrće, a umjesto vode koriste malo pilećeg temeljca, koji će jelu dati bolji okus od vode.

@theflavors

Cooking basics episode 2 beurre fondue

♬ Solas X Interstellar - Gabriel Albuquerqüe

Ukusan umak za svako meso

Za bolji okus mesa, a posebice piletine, u restoranima obično pripremaju razne umake, a ovaj chef posebno ističe velouté umak. On je jedan od pet osnovnih umaka francuske kuhinje, a radi se tako da se otopljenom maslacu doda malo brašna i pilećeg temeljca.

@theflavors

Velouté. This is episode 10 of cooking basics. How to make Velouté.

♬ funky house - Close-Wu

To se sve zajedno dobro promiješa i začini začinima po želji, a ovaj chef najviše voli koristiti timijan i peršin. Doda se malo soli i papra i, kada umak bude kuhan i gust, prelije se preko mesa po želji, a najbolje funkcionira uz meso peradi.

Sočnija piletina

Ako ste se ikada pitali kako u restoranu naprave tako sočnu piletinu, ovaj nam je TikTok chef dao odgovor i na to pitanje, a tajna se krije u salamuri. Piletina se prvo dobro nasoli, a zatim se stavi u salamuru, o kojoj smo detaljno pisali ovdje.

@theflavors

Brining this is episode 14 of cooking basics

♬ Sunset in Calabasas - Adrian

Ako pečete cijelo pile, trebat će vam veliki lonac, 70 g soli i jedna litra vode, a ovaj chef, osim vode i soli, u salamuru stavlja i crni papar, češnjak, malo timijana, malo šećera i puno leda, pa zatim u tu otopinu uroni piletinu prije pečenja.

Pročitajte više