Žena tuži McDonald's nakon što se opekla kavom prolazeći kroz drive-in

Editorial credit: Deman / Shutterstock.com

STARIJA gospođa iz San Francisca podigla je tužbu protiv McDonald'sa nakon što se opekla vrućom kavom koja joj se prolila na prepone i noge. Mable Childress, koja je u osamdesetima godina života, navodi da je naručila kavu u McDonald'su na adresi Fillmore Street u San Franciscu, ali zaposlenici drive-ina nisu pravilno zatvorili poklopac čaše.

Teške opekline i emocionalna bol

U tužbi koja je podnesena prošlog četvrtka, Childress ističe da je zbog nemara radnika došlo do prolijevanja kave na nju, što je uzrokovalo teške opekline i emocionalnu bol. Od tog incidenta u lipnju, ona i dalje osjeća bol i ima vidljive ožiljke na području prepona, prenosi The San Francisco Standard.

"Gospođa Childress je ozbiljno ozlijeđena zbog propusta McDonald'sa. Nisu pravilno postavili poklopac na čašu s kavom, a sama kava bila je prevruća", izjavio je njezin odvjetnik. Dodatno, tužba navodi da su zaposlenici zanemarili njezine pozive za pomoć.

No, vlasnik te franšize, Peter Ou, tvrdi da je Childress isti dan prijavila incident te da su zaposlenici odmah komunicirali s njom i ponudili pomoć. Rekao je: "U mojim restoranima imamo stroge protokole vezane uz sigurnost hrane, uključujući i obuku osoblja kako bi se osiguralo da su poklopci na vrućim napicima dobro zatvoreni. Svaku pritužbu klijenata shvaćamo vrlo ozbiljno."

Ovo nije prvi put da se McDonald's suočava s takvom tužbom. Sličan slučaj dogodio se 1992. godine kada je Stella Liebeck tužila McDonald's nakon što je odbio pokriti njezine medicinske troškove zbog opeklina od vruće kave.

Pročitajte više